Pioneer: kapható a BD-Live referenciaminőségű Blu-ray lejátszó

1. Oldal

A Pioneer BD-Live funkciójú csúcskategóriás BD lejátszója a BDP-LX91 az alkalmazott egyedi technológiák és alkatrészek adta kivételes kép- és hangminőségével nemcsak a Blu-ray lemezek, de a CD és DVD tartalmak lejátszását is szolgálja.


A Pioneer BDP-LX914076 referenciaminőségű Blu-ray lejátszójába egy a Pioneer-Renesas által közösen fejlesztett 16-bites videoprocesszor chipkészletet építenek, mely kifogástalan videodekódolást, váltott-sorosból progresszív képfrissítésre alakítást, képskálázást és videobeállításokat nyújt. A kiváló képminőség garantált nemcsak Blu-ray Disc-ről, de szabvány felbontású DVD-ről is, mely 1080p felbontásban is élvezhető.

A cég „Adaptive Bit Length Expansion” (adaptív bithossz növelő) technológiája a filmek színeit úgy reprodukálja, mintha azok egyenesen az eredeti stúdió mesterfelvételről származnának. A Blu-ray Disc filmek 8 bites videojelének 16 bit mélységű színtartománnyá visszaépítése az emberi szem által a valóságban látotthoz hasonló, természetesebb színárnyalatok széles skálájával rendelkező HD képet eredményez. A HDMI 48 bites Deep Colour jelek által biztosított egyenletesebb árnyalati lépcsőkkel pedig a BDP-LX91 rendkívüli képdinamikát állít elő. Ezekkel a technológiákkal a lejátszó pompás képet biztosít, különösen, ha egy KURO síkpaneles TV-hez csatlakozik.

BDP_LX91_elől.jpg
A BDP-LX91 élethű képéhez stúdiószintű hangot terveztek. A készülék 7.1 csatornás Dolby TruHD és DTS-HD Master Audio dekódolást és bitfolyamot kínál, mely tiszta és gazdag hangot nyújt. A hanghűség kedvelői értékelni fogják az új lejátszó mérnöki megoldásait, köztük az analóg audió áramköri lap külön tápegységét, a nyolc – csatornánként egy – Wolfson audió D/A konvertert és az egyedileg gyártott kondenzátorokat.

A készülék két dedikált HDMI kimenetén keresztül külön audió és videó jelátvitelt tesz lehetővé. A CD lejátszás tökéletesítésére pedig a gyártó „Precision Quartz Lock System (PQLS)”, azaz precíziós kvarc-záródó rendszere szolgál, mely a lejátszó és a Pioneer SC-LX714009, SC-LX814008, SC-LX904007 AV vevőerősítők közötti bizonytalanságtól mentes, lehető legpontosabb jelátvitelt garantálja.

Az egyre több Blu-ray lemezen megtalálható extra interaktív szolgáltatások elérése érdekében a BDP-LX91 BD-Live kompatibilis. Az Ethernet hálózati csatlakozó lehetővé teszi az internetre csatlakozást, és többek között feliratozás, képek és bónusz filmrészletek letöltését, más BD-Live lejátszóval rendelkező nézőkkel való online csevegést, játékot és videós üzenetváltást, ha azok szintén BD-Live kompatibilis lemezt néznek. (A készülék egy jövőbeli rendszerszoftver frissítést követően válik valóban alkalmassá a fentiekre.) A firmware frissítések is a BD-Live kapcsolaton keresztül hajthatóak végre.

A lejátszó kivételes felépítési minőségét jelzi az alumínium ház és a nagyon merev acél alaplemez, ami megnyugtató szilárdságot ad a Blu-ray lejátszónak, s amely a középen elhelyezett lejátszó mechanizmust stabilan tartja. A kis szórású toroid transzformátor és a különálló audio és video áramköri lapok minimalizálják a zavarást és zajt, míg a robusztus TAOC rezgés gátlók segítenek elnyelni a külső vibrációt, kiküszöbölve azok a kép- és hangvisszaadásra gyakorolt negatív hatását.

A grafikus kezelőfelület rendkívül egyszerű használatot tesz lehetővé, a KURO LINK (HDMI-CEC) vezérlési protokoll révén pedig a BDP-LX91 egy kompatibilis KURO TV távirányítójával is vezérelhető.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer LX03: az igényes házi-mozi rendszer
Pioneer: rövidesen kaphatóak az új 8-as sorozatú hangsugárzók
Pioneer: jönnek a G9-es szeparált médiavevős KURO plazma TV-k
Pioneer: jönnek az SC-LX71 és SC-LX81 AV vevőerősítők
Pioneer: rövidesen kaphatóak az első KURO márkájú LCD TV-k
Pioneer: négy új Blu-ray Disc lejátszó még 2008-ban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .