Pioneer hangsugárzó a viszkis hordó fájából

1. Oldal

A Pioneer a beszédes Pure Malt fantázianévvel illeti az S-A4SPT-PM3023 hangsugárzókat, melyeket olyan fehér tölgyfa hordók anyagából készít, melyekben korábban viszkit tároltak.

Nem tudni, hogy a Pioneer munkatársainak kell-e elfogyasztaniuk azon viszkis hordók tartalmát, melyek fájából aztán hangsugárzót gyártanak, mindenesetre a Pure Malt hangsugárzók prospektusában meggyőződéssel állítják, hogy azok hangjában érezhető a viszki íze. A gyártó szerint a viszkivel átitatott 100 éves fehér tölgyfa bármely kezeletlen fával szemben semmihez sem hasonlító egyenletes és gazdag akusztikai kvalitásokat teremt.

S-A4PT-PM.jpg
Az biztos, hogy a fehér tölgy a világ egyik legkeményebb fája, mely a belőle készített dobozt rendkívül merevvé teszi. Ez a merevség pedig lehetetlenné teszi a nem kívánt dobozvibrációk kialakulását, és javítja a beépített hangszórók megszólalását.

A dobozba egy újonnan tervezett selyem dóm nagyfrekvenciás elektrodinamikus átalakítót (tweeter) építenek. A „ferro fluid” hűtéssel rendelkező mágneses légrésben mozgó alumíniumból készülő lengőtekercs a jó hőelvezetést és a mágneskör hatékonyságát szolgálják. A kúpos mély/középhangszórót aromás poliamid vagy más néven aramid szálak merev szövedéke alkotja. A membrán és a porvédő sapka anyaga azonos, ami tovább növeli s struktúra merevségét. Így a lengőcséve rezgése nemkívánatos rezonanciák nélkül alakul hanghullámokká.

Akik hallották már az S-A4SPT-PM3023 hangját, azok azt mondják, hogy az tényleg pontos, kiegyenlített és természetes. Aki megfizeti a darabonkénti majd százezer forintos árat, az biztos egy igazán egyedi hangsugárzóhoz jut.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .