Sony Esprit TAV-L1: technológia és dizájn új egysége

1. Oldal

A technológia, és a különböző belső terekhez illeszkedő textilfelületekkel kombinált formaterv alkot egységet a komplex szórakoztatóelektronikai termékként kínált TAV-L1-ben, mely a Sony Esprit márkájú termékeinek első darabja.
A Sony egy új formatervezésű és stílusvilágú terméksorozat megalkotásával új irányt igyekszik szabni az otthoni szórakoztatóeszközöknek. Az Esprit a „stílus- és technológiatudatos” vásárlók egyre népesebb tábora számára készül, akik – legalábbis a gyártó életmód- és lakberendezési kutatásai alapján – a legkiválóbb műszaki megoldások mellett a stílus és a tudatos formatervezés szempontjai alapján választják meg a megvásárolandó termékeket. Az új márka mottója a „szép egyszerűség”, amely kellemes megjelenésű, praktikus és a modern városi életkörülményeknek megfelelő készülékeket fémjelez. A londoni Sony Design Centre által kifejlesztett és Tokióban megalkotott Esprit a legmodernebb európai lakberendezési stílusokat ötvözi a Sony legkiválóbb hang- és képtechnológiai megoldásaival.

Esprit_TAV-L1_1-2.jpg
Esprit_TAV-L1_lent-fennt.jpgAz Esprit sorozat első terméke a teljesen új tervezési koncepcióval készült TAV-L1 szórakoztatórendszer, mely egy LCD TV, ami előtt egy egyedülálló, csúszó mechanikás, a hangsugárzókat és a DVD lejátszót is magába foglaló előlap mozog fel és le. Amikor tévét nézünk, vagy beteszünk egy DVD-t, az előlap automatikusan lesiklik, felfedve a képernyőt, mikor viszont CD-t vagy rádiót hallgatunk, az előlap fennmarad a képernyő előtt, s így egy elegáns audioegységet formál, amely diszkréten áll a készülék integráns részét alkotó állványon. A TAV-L1 a Sony 2.1 csatornás S-Force PRO Front Surround technológiával kelt virtuális térhangzást hátsó hangsugárzók felállítása nélkül, s így képes alkalmazkodni a modern otthonok igényeihez. A fel-le mozgó előlap borítása többféle színű és mintázatú textil, hogy a TAV-L1 megjelenése harmonizálhasson a vásárló otthonának egyéni színvilágával.

John Anderson, a Sony Home Entertainment igazgatója szerint: „Az Esprit sorozat teljesen új koncepciót képvisel az otthoni szórakoztatás dizájnjában, még inkább beleolvasztva az elektronikai rendszereket a lakókörnyezetbe. De új irányt képvisel számunkra a partneri együttműködés terén is, ugyanis ezt a sorozatot Európa egyik legnagyobb lakberendezési és tervező cégével, a Ligne Roset-val közösen hoztuk létre, akik mind a tervezési ötletek, mind a dizájntudatos európai vásárlók elérése szempontjából ideális partnernek bizonyultak.”

A Sony Esprit TAV-L1 tehát egy AM/FM rádióval és optikai lemezlejátszóval kombinált 81 cm képátlójú HD-ready BRAVIA LCD TV, 1000:1 kontrasztarányú, 480 cd/m² felületi fényességű, 1366×768 pixel felbontású, 178° látószögű, 8 ms reakcióidejű panellel, képjavító processzorral, 3D digitális fésűszűrővel, progresszív képfrissítéssel. A TV-ben egy analóg és digitális (DVB-T) Tuner működik, kép a képben és képmemória funkciókkal, 250 oldalas Teletext-el. S-Master digitális erősítő 2x50W plusz 100 W teljesítménye hajtja meg a hangsugárzókat és a mélysugárzót (ez utóbbi az állványba van beépítve). A 2.1-es hangrendszer kezeli a Dolby Digital, Dolby Prologic II, DTS surround hangformátumokat. A DVD lejátszó lejátssza a DVD, SACD, CD, Video CD, CD-R/RW, valamint a DVD-R/RW (utóbbiból a VR módban írtat is), DVD+R/RW, DVD+R (kétrétegű) lemezeket, és a DivX, JPEG, MP3 formátumokat. Csatlakozók: kompozit videó, S-Video bemenet, 2db SCART, csatlakozó, HDMI és PC bemenet, audió kimenet, fejhallgató csatlakozó. Mérete: 1069x85x470mm. Tömege: 58 kg.

A TAV-L1 rövidesen kapható, és az év során további Esprit modellek megjelenése várható.

Kapcsolódó linkek:

Sony: rövidesen kapható a BRAVIA LCD TV-k V sorozata is
Sony: új BRAVIA X, V és S sorozatú LCD TV-k

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .