Pioneer sajtókonferencia az IFA előtt III.

1. Oldal

A Pioneer Europe-nál úgy gondolták nem várnak a szeptemberi IFA-ig – amikor az újságírók és olvasók nem győzik majd megemészteni a sok hírt – és bemutatják most az újdonságokat. Mivel sok új termékről van szó ezért több részből áll beszámolónk.
A Pioneer DVD lejátszó választéka jól tükrözi azt a piaci változást, ami ebben a termékkörben az utóbbi időben végbement. A belépőmodell DV-3802439 és annak elektronikai áruházakba szánt változata a DV-2850 már mindent tudnak, amit egyáltalán egy alap DVD lejátszónak tudnia érdemes. Szinte teljes körű DVD lemez (kivéve DVD-RAM) és a DivX-et is magában foglaló formátum (kivéve SACD és DVD-Audio) kompatibilitás, 108MHz/12bit-es videó 24bit/192 kHz-es audió D/A konverterek, PAL/NTSC progresszív képfrissítés. Az elődmodellt szép csöndben leváltotta a tudásában annál sokkal többet nem nyújtó, de új formájú és még kedvezőbb árú, 5.1 csatornás kimenetű és sokcsatornás SACD/DVD-Audio lemezformátumokat is lejátszó DV-585A2538. Marad a tavalyi EISA díjas DV-668AV1530 sokkal kifinomultabb áramköri megoldásaival, a felső kategóriára jellemző házával és HDMI kimenetével. A csúcsmodell DV-868AVi-t viszont még az ősszel leváltja a Pioneer valószínűleg utolsó – ez után talán már Blu-ray Disc jön – High-End DVD lejátszója a DV-989AVi

DV-989AVi_600px.jpg
A DV-989AVi a maga 10 kilójával, továbbfejlesztett háromrétegű, tíz csavarral összeerősített, 0,8 mm vastag tetejű házával igen tekintélyes darab lesz. De nemcsak a beépített „anyagmennyiség”, hanem a legkorszerűbb technológiák is a legmagasabb digitális és analóg audio- és videojel minőséget garantálják.

DVD_remote.jpgAz „univerzalis” tehát DVD-Audio/DVD-Video és SACD lejátszó képes teljes egészében digitálisa jelátvitelre. Az i.LINK a legjobb minőségben továbbítja a digitális sokcsatornás audiojeleket (tömörítetteket és a DVD-Audio LPCM, SACD DSD jeleket is), ráadásul az erre alkalmas VSX-AX4AVi, VSA-AX10A AV erősítők órajelével szinkronizálva időbeli bizonytalanságoktól mentes („Jitterless”) az adatátvitel (PQLS) és kommunikálni is képes azokkal. Az új 1.1-es verziójú HDMI minőségi digitális kimenet át szabványos vagy nagyfelbontásúra felkonvertált progresszív képfrissítésű videó és sokcsatornás audió (kivéve SACD) is továbbítható (ha van i.LINK összeköttetés is a HDMI nem továbbít audiojelet).

A digitális képátvitelt a hangzatos „Advanced Digital Direct Pixel Drive” elnevezéssel illetik, ami azt jelenti, hogy a lemezen lévő digitális képinformáció közvetlenül hajtja meg a képmegjelenítő pixeleket, ráadásul végig a digitális videojel láncon 10-bies felbontásban.

A DV-989AVi új „VQE9 Video Quality Enhancer” jelfeldolgozója teljes 10-biten végzi a progresszív képfrissítésre alakítást, a zajcsökkentést, a D/A konverter 108MHz/14bit-es. Javítottak a korábbi modellekben nem túl fényesen muzsikáló „Chroma up-sampling”-en is. Az alkalmazott Noise Shaped Video (NSV) technológia még lineárisabb és alacsonyabb zajú jelet eredményez.

Az analóg audiojel minőségét a BB PCM1738 24bit/192kHz-es D/A átalakítók garantálják, no meg a hangrész külön transzformátorról előállított tápellátása és a zajt még tovább csökkentő „Pure Audio” valamint a külön optimalizált „SACD Setup” üzemmódok. Teljes a hangsugárzók mérethez és távolságához való beállíthatóságot biztosító basszusmenedzsment és késletetésállítás (kivéve SACD késleltetés).

Az analóg kimeneti csatlakozók aranyozottak, a lemezolvasó meghajtó mechanikát közvetlenül az igen szilárd többrétegű alaplapra szerelik. A DV-989AVi háza külsejében követi a Pioneer új közép és felső kategóriás AV erősítőit. A távirányító háttérvilágítással és „Jog&Joy-stick” kezelővel is rendelkezik.

A DV-989AVi novemberre várható és ára 300.000 Ft lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .