Pioneer UDP-LX500: Ultra HD Blu-ray csúcslejátszó Európának is

A Pioneer új UDP-LX500 Ultra HD Blu-ray lejátszója Dolby Vision támogatással rövidesen Európában is kapható lesz, Németországban 999 € (kb. 324.000 Ft) áron.


A Pioneer első Ultra HD Blu-ray lejátszója, az UDP-LX500 Japán után Európában is kapható lesz az elkövetkező hónapokban, és most már néhány technikai információ is tudható róla.

Az UDP-LX500 prémium optikai lemezjátszóként szabványok széles körének támogatását és kifinomult műszaki megoldások sorát kínálja. A márka BDP-LX88 és BDP-LX58 Blu-ray lejátszóinak konstrukciós megoldásait követve kettős rétegű vázzal és merev, csendes lemezmechanikával küszöböli ki a vibrációkat, stabilabb elektronikus jeleket eredményezve. A dupla falú acél vázat egy 3 mm vastag alap alaplemez erősíti, amivel a készülék 10,3 kilogrammot nyom. Az elkülönített tápegység, digitális és analóg áramkörök, valamint a fő blokk és a tápegység blokk árnyékolása mind a zavartalan kép- és hangjelek előállítását szolgálják.

Az új lejátszó is rendelkezik a márka PQLS (Precision Quartz Lock System) technológiájával, ami kompatibilis AV vevőerősítőkhöz csatlakoztatva teljesen kiküszöböli a készülékek közötti digitális jelátvitel „jitterét”, vagyis a periodikus jel periódusidejének időbeli ingadozását. Ezzel a lejátszó tökéletesebb kép- és hangjelet produkál.

Az UDP-LX500 az Ultra HD Blu-ray, Blu-ray 3D és Blu-ray mellett képes lejátszani a DVD, CD, SACD és DVD-Audio lemezeket is. Támogatott a 4K felbontás és a HDR10 mellett a Dolby Vision nagy dinamikatartományú videoformátum is, valamint az objektumalapú Dolby Atmos és DTS:X audioformátumok. A készülék két HDMI kimenete közül az egyik csak audiojelet szolgáltat, emellett van optikai és koaxiális SPDIF digitális valamint egy kétcsatornás analóg audiokimenet is. Van továbbá RS232 vezérlő és hálózati LAN csatlakozója, továbbá két (egy az előlapon) USB portja is a lejátszónak.

A Pioneer UDP-LX500 Európában szeptember és október hónapokban kerül forgalomba, 999 € (kb. 324.000 Ft) ajánlott fogyasztói áron.

Egy még igényesebb UDP-LX800 típusjelű modell megjelenése is várható, de még nem tudni mikor.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .