Pioneer : itt az új Ultra HD Blu-ray lejátszó (Frissítve)

A Pioneer első Ultra HD Blu-ray lejátszója, az UDP-LX500 mellett a márka egy másik készüléket is takargat, ami egy audiophile változat lehet.


Frissítés:

A Pioneer japán weboldalán megjelent a korábban lepellel takart  UDP-LX500 Ultra HD Blu-ray lejátszó.

Az UDP-LX500-ről egyelőre semmilyen technikai részletet nem tettek közzé, de a megjelent kép alapján az a márka jelenlegi BDP-LX58 Blu-ray lejátszójára épülhet.

Az UDP-LX500 minden bizonnyal megfelel az Ultra HD Blu-ray specifikációnak, ami azt jelenti, hogy támogatja a 4K felbontást és a HDR10 nagy dinamikatartományú videoformátumot, valamint az objektum alapú Dolby Atmos és DTS:X audioformátumokat. Azt egyelőre nem tudni, hogy a lejátszó támogatja-e majd a Dolby Vision vagy HDR10+ technológiákat. A készülék előlapján a kijelző és a lejátszást vezérlő gombok mellett egy USB port látható még.

Az UDP-LX500 mögött van egy másik még letakart készülék a Pioneer weboldalán. Ez feltehetően egy másik Ultra HD Blu-ray lejátszó lehet, talán egy audiophile változat (UDP-LX800), ami a BDP-LX88 helyébe lép majd.

A Pioneer még nem közölte, hogy az UDP-LX500, mikor és mennyiért kerül forgalomba. Az új lejátszó feltehetően a berlini IFA 2018 kiállításon kerül bemutatásra az európai piac számára.

2018. április 24.:

A Pioneer japán weboldalán megjelent egy kép, amin két lepellel borított készülék dobozszerű alakja rajzolódik ki a két nap hajnali égboltja ihlette háttér előtt. Hogy az utóbbiban biztosak is lehessünk a képen lévő kanji karakter a GYOUTEN japánul hajnalt jelent.

A két titokzatos készülék tehát valami új dolog, minden bizonnyal az Ultra HD hajnalát jelzi, és hogy ezek a Pioneer új Blu-ray lejátszói lehetnek, azt az igazolja, hogy a kép ULR címében ott a „BDLX”.

Márpedig típusszámukban ezt a betűkombinációt tartalmazzák a Pioneer eddigi utolsó Blu-ray lejátszói, a 2014-ben bemutatott BDP-LX88 és BDP-LX58.

A Cambridge Audio, az LG, a Panasonic, a Samsung, a Sony után tehát a Pioneer is kínál majd Ultra HD Blu-ray lejátszókat, méghozzá valószínűleg a csúcskategóriában és a legjobb időben, mert ezek akár a szórakoztatóelektronikai gyártással leálló Oppo elismert lejátszói helyébe is léphetnek.

Kérdés persze, hogy a Pioneer eljövendő Ultra HD Blu-ray lejátszói támogatják-e majd a Dolby Vision HDR formátumot – ez egy csúcskategóriás készüléktől elvárás – illetve mi lesz a helyzet a HDR10+ formátummal.

Várjuk a hivatalos bejelentést és a konkrét részleteket.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .