Pioneer: új HDD/DVD rekorderek

1. Oldal

Az új Pioneer HDD/DVD rekorderek első hulláma digitális zenegépként is használható, minden írható lemezformátumra lehet velük felvételt készíteni, és lejátsszák a DivX állományokat is. Lesz DVB-T digitális vevőt tartalmazó modell is.
A három új Pioneer HDD/DVD rekorder a DVR-440H2926, DVR-540H2925 és DVR-540HX2927 alapvetően azoknak készül, akik TV nézőként az eddigi videomagnójuk helyére keresnek alternatív képrögzítő eszközt, gyakran készítenek felvételt a TV műsorokról, és kihasználják, hogy egy programot időben eltolva is megnézhetnek.

DVR-440H-S
DVR-440H-S


A rekorderekbe beépített 80 illetve 160 GB kapacitású merevlemezes meghajtókra a leggyengébb képminőséget adó felvételi üzemmódban 227 illetve 455 órányi műsor rögzíthető, de a szabvány DVD képminőségnek megfelelően is 34 illetve 68 óra fér rájuk.

DVR-540H-S
DVR-540H-S


Nagyon hasznos, hogy az összes írható DVD lemezformátumra (a kétoldalasokra is) készíthetünk felvételt, vagy archiválhatunk műsorokat HDD-ről gyors, akár 100-szoros sebességű átírással.

A digitális „Jukebox” zenetároló funkciót a korábbi modellekhez képest továbbfejlesztették. A merevlemezre átírt CD-k 2-csatornás Dolby Digital (256 kb/sec) formátumban is rögzíthetőek, s akár 999 CD-t tud kezelni a navigációs rendszer. Ugyanakkor továbra is lehet MP3 és WMA zenei állományokat is tárolni.

Mindhárom új Pioneer HDD/DVD rekorder lejátssza a DivX (MPEG4) tömörítésű videókat. Ez a gyártó eddigi DVD felvevőiben nem, csak lejátszóiban volt lehetséges.

A készülékekhez melléket távirányító tovább egyszerűsíti annak használatát. A „gomberdő” helyett a ritkábban használt funkciók elérését egy külön nyitható ajtó alá rejti, de ugyanakkor például a lemez-navigáció és a „Pause Live TV” azaz a TV nézés megszakítása egy gombnyomásra aktiválható.

DVR-540HX-S
DVR-540HX-S


Bár még nincsenek túl sokan, de akik képesek fogni földi-sugárzású digitális televíziós adást, „DVB-T”-t, azoknak lehet hasznos, hogy a DVR-540HX2927 az ennek vételére alkalmas vevővel (tuner) is rendelkezik, és az analóg műsor mellett, azzal egy időben, akár egy másik digitális program is rögzíthető.

A DVR-440H2926 és DVR-540H2925 már április közepétől kapható, a DVR-540HX2927 nem egészen egy hónappal később érkezik.

2 hozzászólás “Pioneer: új HDD/DVD rekorderek” bejegyzéshez

 1. Sziasztok
  Ezeknek mi lett az utódja ha tv ről szeretnék felvenni?
  Köszönöm
  Sztankovits Sándor

  1. Szia!

   A mai TV-k szinte mind rendelkeznek olyan USB csatlakozóval, amihez egy nagyobb kapacitású USB pendrive-ot, merevlemezes vagy SSD tárolót csatlakoztatva arra lehet felvenni a TV által vett digitális adásokat.
   Az IPTV szolgáltatásoknak (pl. Telekom TV, Vodafone) pedig eleve része a műsorok felvételének lehetősége.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .