PlayStation: még legalább három évet kell várni a PS5-re

Az öt éve megjelent Sony PlayStation 4 termék-életciklusa vége felé tart, de az utód PlayStation 5 2021 előtt nem kerül piacra.


1994. óta a Sony hat-, hétévente új játékkonzollal lépett piacra. A jelenlegi PlayStation 4 2013. vége óta kapható és bár az erősebb hardverű PS4 Pro 2016-ban jelent meg, a márka szerint ez utóbbi csak a HD képes PS4 prémium változata azok számára, akik jobb játékélményt szeretnének 4K és HDR képminőséggel. Az eltelt öt év során 79 millió PS4 konzol kelt el, de idén várhatóan már csak 16 millió talál gazdára, főleg akciós kedvezményekkel és árengedménnyel. Vagyis a PS4 már termék-életciklusa vége felé közeledik.

A The Wall Street Journal cikke szerint a következő Sony PlayStation még három évig várat magára. A cég játékkonzolokért felelős vezetője Kodera Tsuyoshi , azt mondja, hogy arra használják a következő három évet, hogy felkészüljenek „egy nagyobb ugrásra a jövőbe”.

Kodera a cikkben nem szolgál részletekkel a PS5-ről, és hogy az mit hozhat a jövő számára, de a Sony keresi a módját, miként alakítsa a játékkonzol termék-élettartam ciklusát. A mobilitással kapcsolatban is lenne mit tenni. A PlayStation hagyományosan a nappaliba szánt játékkonzol, de ez változhat.

„Tágabb perspektívára van szükségünk, mert manapság sok minden kapcsolódik az internetre” – zárja következtetését Kodera.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .