Runco: projektorok már csak a készlet erejéig?

1. Oldal

Úgy tűnik itt a vég az igényes Runco házi-mozi vetítők számára, mert az immár kínai többségi tulajdonban lévő márka friss árlistájában projektorok már csak „korlátozottan kaphatóak”, és a jövőben a videofalakra és síkképernyőkre koncentrál.
A CEPro beszámolóját egyelőre hivatalosan még nem erősítették meg, de abból nagyon úgy tűnik, hogy az 1987-ben Sam Runco által házi-mozi vetítők gyártására alapított cég pont ez utóbbi tevékenységével hagy fel.

Runco Q-750
Runco Q-750


A Runco-t még 2007-ben kebelezte be a különböző kereskedelmi célú képmegjelenítőket így projektorokat is gyártó Planar. Az úttörő házi-mozi vetítők mellett az alapító személyisége által is fémjelzett Runco márka azóta sokat vesztett korábbi presztízséből.

Fél éve a Planar a kínai LED gyártó Leyard kezébe került és feltehetően ez pecsételte meg a Runco projektorok sorsát.

A Runco kereskedők az alábbi emlékeztetőt kapták kézhez nemrég:

„A Runco árlista frissült, és látható, hogy az összes Runco projektor mostantól „korlátozottan kapható.” Úttörő erőfeszítéseink, melyek valaha a vetítésre összpontosultak most a videofal technológia és a síkpaneles képernyők új áttörésére irányulnak, (termék) kategóriákra, amelyekben sokuk már nagyon sikeres.”

Runco projektorok várhatóan már csak néhány hónapig lesznek kaphatóak, de a cég természetesen továbbra is eleget tesz garanciális kötelezettségeinek, készletez és értékesít szervizalkatrészeket, valamint garancián túli támogatást is kínál ugyanúgy mint eddig.

Kapcsolódó linkek:

Runco: szállítható a LED fényforrású QuantumColor vetítő
A Runco megérkezett Magyarországra
Planar: már idehaza is kaphatóak a neves gyártó DLP házi-mozi vetítői

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .