Runco: szállítható a LED fényforrású QuantumColor vetítő

1. Oldal

A Runco QuantumColor high-end házi-mozi vetítők a gyártó „InfiniLight” elnevezésű LED fényforrásával energiatakarékos vetítést ígérnek sosem látott szélességű színtartománnyal, opcionálisan anamorfikus lencsével, és persze nem olcsón.
A Runco QuantumColor vetítők közül a Q-750i beépített, a Q-750d viszont különálló külső (DHD) videoprocesszor/kontrollerrel rendelkezik egyebekben a kettő azonos.

A vetítőben alkalmazott energiatakarékos – a hagyományos lámpás megvilágításnál 70%-kal kevesebb energiát igénylő – „InfiniLight” LED megvilágítási technológia a gyártó megfogalmazása szerint „végtelen fényforrás”, ami a „valaha kapható legszélesebb színtartományú” vetítő előállítását teszi lehetővé. Az alap és a komplementer színek (hattengelyes) nagypontosságú beállítását a gyártó új „Personal Color Equalizer” kezelőfelülete biztosítja, a „Runco Smart Color” színárnyalat kompenzáló görbe és színtartomány leképzés pedig életszerű bőrszínt biztosít megnövelt színtelítettség mellett is, s közben a többi szín tisztasága is megmarad.

A DLP vetítőkben egy teljes HD, 1920×1080 pixel felbontású DMD képmodulátor állítja elő a képet, de a szekvenciálisan felvillanó és jól szabályozható fényintenzitású LED fényforrások miatt nincs az optikai motorban színkerék és fényszabályzó írisz sem. A vetítő házi-mozi célra kalibrált üzemmódban 450 ANSI lumen fényáramot állít elő, ami a gyártó által ajánlott minimális 183 centis (72 inch) képátlójú 16:9-es arányú vetítővásznon 100 cd/négyzetméter (29 fool-Lamberts) felületi fényességet eredményez, s ez az érték 10%-nál többet garantáltan nem csökken a vetítő élettartama során, bár ez utóbbit a gyártó nem adja meg. A specifikált kontrasztarány beállítástól függően végtelen az 1-től, 10.000:1-ig terjedhet, de ez talán nem is annyira fontos, mert feltehető, hogy kiváló a vele előállítható fekete mélysége és a kép dinamikája.

Runco_Q-750.jpg
A Runco QuantumColor Q-750i / Q-750d kétféle lencsével kapható (szokványos vagy kis távolságú vetítéshez), és a lencsemozgatás révén függőlegesen a képmagasság 60%-ával vízszintesen a képszélesség 12,5%-ával tolható el a kép. A gyártó szokásához híven a 2,35:1 CinemaScope képarányú filmekhez anamorfikus „CineWide” lencséket illetve az ilyen és az 1,78 (16:9) filmek azonos magasságú vetítéséhez az előtétlencsét mozgató „AutoScope” mechanizmust is kínál, természetesen felárért.

Maguk a vetítők sem mondhatóak olcsónak. A Q-750i ára 4 millió Ft körül van, a Q-750d pedig nagyjából 5 millió Ft-ba kerülhet.

Kapcsolódó linkek:

Újabb LED fényforrású vetítő a Digital Projection-től
Újabb világelső LED fényforrású 1080p házi-mozi vetítő
Projectiondesign: avelio kroma ReaLED megvilágítással
Megvan a világ első LED-es HD felbontású Pico projektora
PhlatLight LED-es megvilágítású vetítők a CES-en
Az IFA-n ott az első teljes HD felbontású LED-es DLP házi-mozi vetítő
LED-ek a DLP vetítéstechnikában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .