Samsung: 2012-es megújítható okos TV-k

1. Oldal

A Samsung a CES 2012-őn bemutatta a világ legerősebb processzorával rendelkező prémium kategóriás Smart TV-it, amelyek gesztusokkal és hanggal is vezérelhetőek és a jövőbeli fejlesztéseket fogadva megújíthatóak.
A Samsung vezető TV gyártóként a CES 2012 kiállításon azzal büszkélkedhetett, hogy minden másodpercben két készüléket ad el világszerte. A „Smart Interaction, Smart Content és Smart Evolution” technológiákkal igyekszik a márka 2012-ben is megőrizze dominanciáját.

Samsung_ES8000.jpg
A Samsung idei csúcs LED/LCD TV-je az akár 190 centis (75 inch) képméretű, ultra-vékony keretű ES8000 (a fenti képen) éppúgy elnyerte a CES 2012 innovatív tervezésért és mérnöki munkáért járó díját, mint az E8000-es plazma, valamint az ES7500 és ES6800 LED/LCD TV szériák.

Az ES8000, ES7500 készülékek „Micro Dimming Ultimate” illetve „Micro Dimming Pro” elnevezésű technológiája tovább finomítva és optimalizálva a megjelenítendő képhez igazodó LED háttérvilágítást, valamint növelve bizonyos képrészletek csúcs fehérszintjét 20%-os fényességnövekedését, gazdagabb színeket, élénkebb képet és jobb kontrasztarányt biztosítanak, ugyanakkor kiküszöböli a fekete háttéren megjelenő világos képrészek körüli fényudvart és más a szórt fény miatti képtorzulásokat.

Az új Samsung plazma csúcskészülékek „Real Black Pro” elnevezésű paneljeikkel az eddig elért legmélyebb feketeszintet ígérik ugyanakkor a panel konstrukciójával és különböző szűrőkkel csökkentve a képernyő fénytörését és tükröződését is. Mindezeknek köszönhetően a készülékek még világos környezetben is természetes színeket és magas kontrasztú, éles képet biztosítanak.

A Samsung állítja, hogy új, 1GHz-es kétmagos processzorral rendelkező prémiumkategóriás Smart TV-inél nincs nagyobb teljesítményű okos TV. Ez a teljesítmény lehetővé teszi a különböző feladatok, alkalmazások párhuzamos kezelését, futtatását.

A 2012-es Samsung TV-k megújult immár teljes HD felbontású SmartHub felhasználói felületén könnyebb navigálni az online elérhető tartalmak között. Az új webes böngészővel kényelmesen nyitható meg egyszerre több weboldal is. A több mint 1400 alkalmazást kínáló Samsung Apps pedig a világ legnagyobb alkalmazásboltja. Ezekhez társul még a Samsung Smart TV-k felhasználói multimédiás tartalmak tárolására szolgáló „AllShare Play” 5GB-os ingyenes tárhelye, és a mobilkészülékek (okostelefonok, táblagépek) használatát kiteljesítő illetve játékosan oktató felhőalapú szolgáltatások.

A TV-vel való érintkezés megváltozásáról szól a „Smart Interaction”, vagyis a Samsung szerint arról, hogy a TV „képes hallani, látni és azt tenni, amit akarunk a távirányító megérintse nélkül”. Eszerint a Samsung Smart TV-k csúcsmodelljei hanggal és gesztusokkal is vezérelhetőek. Például az ES8000 beépített HD kamerájának és két irányított mikrofonjának elég annyit mondani, hogy „Hi TV” és a készülék bekapcsol vagy feljön egy alapmenü, megemlíteni, hogy „Web Browser” és elindul a böngésző, a keresési eredmények közötti választás valamint a hangerő állítása pedig kézmozdulatokkal is elvégezhető. Az egyelőre 24 nyelven – magyarul nem – értő beszédfelismerést külön zajszűrő technológia segíti, ami megkülönbözteti a tévének szánt parancsokat a háttérzajoktól. A készülék arcfelismeréssel személyre szabott menüket és a tartalmakat is felkínálhat aktuális használójának.

A „Smart Content” az előbbiekben már említett alkalmazásokon és felhő alapú szolgáltatásokon kívül a partner film- és TV-stúdiók által létrehozott bővülő 3D tartalmak is jelenti. Az „Angry Birds” játék is megjelenik a csúcskészülékeken.

A 2012-es Smart TV-k több modellje is rendelkezik egy csatlakozónyílással a jövőben megjelenő készülékek funkcionalitását tartalmazó Evolution Kit megújító készleteket fogadására. Ez maga a „Smart Evolution” ami Samsung szerint nem engedi, hogy a TV elavuljon.

A CES-en mutatkozott be Samsung InTouch csomagja is, ami bármely TV-t a legújabb Smart TV-k funkcionalitásával vértez fel.

Kapcsolódó link:

Samsung: ott a 140 centis Super OLED TV a CES-en

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .