Onkyo: stratégiai szövetség a TEAC-el

1. Oldal

Miután az elsősorban a Hi-Fi és házi-mozi termékeiről ismert Onkyo nemrégiben a gitárgyártó Gibson partnerévé vált, most bejelentette, hogy „stratégiai szövetséget” köt a TEAC elektronikai vállalattal.


Onkyo_Teac.jpgA hónap elején vált ismertté, hogy a híres amerikai gitárgyártó Gibson 51%-os többségi tulajdonosává válik az Onkyo USA-ban bejegyzett leányvállalatának, s ezzel az egész Onkyo második legnagyobb részvényese lesz. Ugyanakkor az Onkyo is 1% elsőségi részvényt szerez a Gibson-ban, mely új részvények kibocsátásával gyűjt tőkét az Onkyo számára termékfejlesztésre, marketing célokra és az amerikai értékesítési hálózat megerősítésére.

Az együttműködés lényege, hogy az Onkyo a friss tőkét új audió berendezések kutatásfejlesztésére és az értékesítés erősítésére használja, ezért cserébe a Gibson új Pro Audio divíziója számára technológiai erőforrásokat biztosít. Emellett a két cég közösen építi ki értékesítési tevékenységét Kínában és más dél-kelet ázsiai piacokon.

Az Onkyo és a TEAC – amely márkaként nem ismeretlen a Hi-Fi és házi-mozi készülékek piacán – „stratégiai szövetsége” értelmében a cégek 10% részesedést szereznek egymás vállalataiban, és „megvizsgálják miként osszák meg egymással gyártási létesítményeiket, logisztikai központjaikat, marketing és kutatásfejlesztési erőforrásaikat”.

A TEAC elnöke Hanabusa Yuji szerint a két vállalat szövetsége mindkét céget versenyképesebbé teszi egy állandóan változó piacon. Az Onkyo elnöke Otsuki Munenori ehhez annyit tett hozzá, hogy a megállapodás lehetővé teszi a két cég számára tapasztalataik egyesítését „innovatív, a fogyasztók életét megváltoztató termékek” megalkotásához.

Kapcsolódó linkek:

Onkyo: új AV vevőerősítők világelső technológiákkal
Onkyo: 2011-es csúcs AV vevőerősítők és processzor-előfok
AV gyártók távvezérlő alkalmazásai Android eszközökre
Onkyo BD-SP809: THX minősített Blu-ray 3D lejátszó
Onkyo TX-NR1009: az első AV vevőerősítő DTS Neo:X-el
Onkyo TX-NR809: új 7.2 csatornás hálózati AV vevőerősítő
Onkyo TX-NR709: az új középkategóriás AV vevőerősítő
Onkyo: új 2011-es AV vevőerősítők jó ár-érték aránnyal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .