Samsung: ott a 140 centis Super OLED TV a CES-en

1. Oldal

A Samsung 140 centis (55 inch) Super OLED TV megkapta a CES legjobb innováció díját, többek között kiváló színvisszaadása, elmosódás mentes mozgásmegjelenítése és a beépített arcfelismerés miatt, de azt még nem tudni mibe fog kerülni.

A CES 2012 kiállításon a Samsung Electronics által bemutatott 140 centis (55 inch) Super OLED TV kapcsán annak utolérhetetlen képminőségéről, lélegzetelállítóan vékony formájáról és néhány a készülék további műszaki újdonságáról és funkciójáról szól a kiadott sajtójelentés, de arról nem, hogy mi lesz az ára.

Samsung_Super_OLED_TV-k.jpg
Hogy a Samsung által egy üvegtáblából gyártott OLED TV és az alkalmazott „Super OLED” technológia pontosan mit takar nem tudni, ezért csak feltételezhető, hogy a cég által korábban kifejlesztett új panelgyártó módszerről lehet szó. Az érthető, hogy a képminőséget és a készülék vékonyságát tekintve is végsőnek, azaz utolérhetetlennek minősített technológia kapcsán miért hangsúlyozza a színszűrők feleslegességét a Samsung. Ezzel akarja ugyanis megkülönböztetni a saját fényt kibocsátó RGB alpixelek alkotta képernyőjű Super OLED TV-t a nagy konkurens LG 140 centis (W)OLED TV-jétől, ami szintén ott van a CES 2012-őn.

A Samsung Super OLED TV még ebben az évben – valószínűleg csak a második felében – kereskedelmi forgalomba kerül világszerte. A 2D-ben és 3D-ben is élénk és valósághű képminőséget kínáló készülék színhűsége a hagyományos LED LCD TV-knél állítólag 40%-kal jobb. Ráadásul a Super OLED rövidebb válaszideje a leggyorsabb mozgásokat ábrázoló jelenetekben is gyakorlatilag kiküszöböli a mozgáselmosódást.

Egy hagyományos LED LCD TV-nél a háttérvilágítást nem igényelő Super OLED TV 25%-kal könnyebb és sokkal vékonyabb, ami bármely környezetbe illeszkedő formát tesz lehetővé.

A Super OLED TV a Samsung új „Smart Interaction” vagyis okos kölcsönhatás technológiájával a felhasználók könnyebben kezelhetik TV-jüket hangvezérléssel, mozgásvezérléssel és arcfelismerő funkcióval kiegészítve a távirányítót. A felhasználók a TV-t beszéddel be- illetve kikapcsolgatják, szabályozhatják annak hangerejét vagy elindíthatják a kiválasztott alkalmazást, hanggal aktiválhatják a web böngésző keresés funkcióját és „megmondhatják” a TV-nek, hogy mit keresnek.

A Super OLED TV beépített kamerája az előtte lévő mozgást felismerve intuitív kezelést tesz lehetővé, és két irányított mikrofonja rendkívüli pontossággal ismeri fel a hangot, a felhasználó parancsait pedig egy zajszűrő technológia segít elkülöníteni minden háttérzajtól.

A Samsung Super OLED TV készülékét a gyártó új kétmagos processzorával látják el, ami több alkalmazás egyidejű gyors futtatását teszi lehetővé, a zavartalan és simább internetes böngészés élményét biztosítva. A Super OLED TV-t a gyártó minden új okos TV fejlesztésével és funkciójával is természetesen felvértezik.

Kapcsolódó linkek:

Az LG 140 centis OLED TV-je is ott lesz a CES 2012-őn
Samsung és LG 140 centis OLED TV-k a CES 2012-őn?
OLED: a Samsung új panelgyártó metódust fejlesztett ki
Nyomtatással készült 48 centis OLED TV a Samsungtól

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .