Samsung Display: bemutatón az első 195 centis QD-OLED képernyő

A Samsung Display hivatalosan is bemutatott egy 195 centis (77 hüvelykes) QD-OLED képernyőt, amiből 2023-ban TV is készülhet.


A 139 és 164 centis (55” és 65”) Samsung S95B és Sony A95K készülékek az első TV-k melyekben QD-Display, azaz QD-OLED képernyőket alkalmaznak. Ezek mellett a Dell és Samsung gyárt monitorokat 86 centis (34”) QD-OLED panellel. Korábban már napvilágot láttak hírek arról, hogy az ezeket a paneleket gyártó Samsung Display jövőre elkezdene kisebb, 124 centis (49 hüvelykes) és nagyobb, 195 centis (77 hüvelykes) a QD-OLED (QD-Display) képernyőpaneleket is gyártani.

A Samsung Display hivatalosan is bemutatta a múlt hónap végén a dél-koreai Busan városában megtartott International Meeting on Information Display (IMID 2022) iparági bemutatón a világ első 195 centis (77”) QD-OLED képernyőjét. Erről mások mellett a koreai HelloT is beszámol, mely az alábbi képet közli.

Samsung Display QD-OLED 195cm 77inch

További részletek nem ismertek a képernyőről, de feltételezhető, hogy az 4K felbontású, és a QD-OLED alatti „Powered by Quantum Blue” felirat utalhat arra, hogy ennél a panelnél már az új kék OLED anyagot alkalmazták.

Mivel se a Samsung Electronics se a Sony nem jelentett be 195 centis (77”) OD-OLED TV-t a múlthéten zárult IFA 2022 alkalmával, ezért várhatóan csak 2023-ban jelennek meg az első ilyen készülékek, amelyek versenytársai lehetnek a hasonló képméretű WOLED paneles TV-knek, amikhez az LG Display gyártja a panelt.

Híresztelések szerint a Samsung Display valóban dolgozik egy kisebb 124 centis (49 hüvelykes) QD-OLED panelen is, de azt úgy tűnik nem TV-khez, hanem túlméretezett monitorokhoz szánják felhasználni.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .