Samsung HW-Q950T és HW-Q900T: a két új csúcs hangprojektor

A Samsung bemutatta új Dolby Atmos, DTS:X támogatású és HDMI eARC csatlakozású 9.1.4 csatornás HW-Q950T és 7.1.2 csatornás HW-Q900T csúcs hangprojektorait.


A középkategóriás Q800T, Q70T, Q60T mellé csatlakoznak az új HW-Q950T és a HW-Q900T modellek, melyekkel teljessé válik a Samsung 2020-as hangprojektorok kínálata.

A Samsung sajtóközleménye szerint: „A HW-Q950T 9.1.4 csatornás hangminőséget biztosít, ami az egy hangprojektorban jelenleg kapható házimozi rendszerek maximális csatornaszáma. A modell extra teljesítményű hanggal van ellátva, két vezeték-nélküli hátsó felfelé lövő hangsugárzóval és a bal és jobb szélességi csatorna hangszórókkal kiegészítve az előző 7.1.2-csatornás rendszert, s ezzel lehetővé téve, hogy a hangkimenet a képernyőn megjelenő mozgást valóságosabban, jobb beleérzéssel fejezzék ki.

A HW-Q950T tehát egy 9.1.4 csatornás rendszer egy előre, oldalra és felfelé sugárzó hangszórókat tartalmazó főegységgel, egy vezeték-nélküli aktív mélynyomóval valamint két különálló vezeték-nélküli hátsó hangsugárzóval bennük a plafonra irányított hangszórókkal. A HW-Q900T egy hátsó hangsugárzók nélküli 7.1.4 csatornás rendszer.

Az új csúcs hangprojektorok a nagyobb sávszélességű vissza-irányú HDMI eARC (Enhanced Audio Return Channel) funkciójú kimenetükön át a kompatibilis TV-kből fogadják és megszólaltatják a Dolby TrueHD, a DTS-HD Master Audio és az ezekbe csomagolt Dolby Atmos és DTS:X hangformátumokat is.

A cég szerint „A 2019-es hangprojektorokhoz képest a Samsung mindkét modell magasságát 83 mm-ről 69,5 mm-re csökkentette, hogy tökéletesen illeszkedjenek a TV-hez. A hangprojektorok Kvadrat textilborítást is kaptak, ami prémium eleganciát kölcsönöz, miközben maximalizálja a hangáteresztést.”

Az idei újdonság a Q-Symphony funkció is része az új csúcsmodelleknek, amellyel a 2020-as Samsung QLED TV-k hangszórói és a hangprojektorok együtt állítanak elő gazdagabb, teljesebb térhangzást.

A két hangprojektor SmartThings funkciót és Amazon Alexa beszédhangvezérlést is kínál.

Az új Samsung új csúcskategóriás hangprojektorai valamikor még a nyáron már kaphatóak is lesznek, de áraik még nem ismertek.

Samsung HW-Q950T, HW-Q900T hangprojektorok főbb jellemzői:

HW-Q950T

HW-Q900T

9.1.4 csatorna vezeték-nélküli felfelé is irányított hátsó hangsugárzókkal, összese 20 előre, oldalra és felfelé sugárzó szélessávú hangszóróval

7.1.2 csatorna összesen 16 szélessávú előre, oldalra és felfelé sugárzó hangszóróval

Aktív vezeték-nélküli mélynyomó 20 cm (8”) membránátmérővel

546 Watt

406 Watt

SWA-9000S/XY opcionális vezeték-nélküli surround hangsugárzó

Dolby Atmos, Dolby Digital Plus, Dolby True HD és DTS:X

Standard, Game Mode Pro, Adaptive, Surround Sound Expansion hangmódok;
Q-Symphony funkció

AAC, MP3, WAV, OGG, FLAC ALAC AIFF dekódolás

HDMI 2.0b 2x be- és kimenet eARC-vel s  CEC kompatibilitással

4K és HDR10/HDR10+ jeltovábbítás

Optikai digitális bemenet

Wi-Fi és Bluetooth kapcsolat (SBC Codec)

One Remote távirányítás TV-n keresztül

SmartThings App (Android 6.0-tól vagy iOS 10.0-tól)
Spotify Connect
Beépített Alexa és működés Amazon Alexa hangvezérléssel

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .