Samsung: jönnek a Q-Symphony hangprojektorok

A CES 2020-on bemutatott Samsung HQ-Q800T hangprojektor „Q-Symphony” funkciója a márka 2020-as QLED TV-inek hangszóróit is használva együttesen szólaltat meg teljesebb hangteret.


A CES 2020 kiállításon a Samsung idei hangprojektorai közül csak a HQ-Q800T modellt mutatta be, ami már tudja a Q950TS csúcs QLED 8K TV kapcsán már emlegetett „Q-Symphony” funkciót.

A cég magyarázata szerint: „A Samsung forradalmian új Q-Symphony funkciója a 2020-as QLED 8K TV-k és a HQ-Q800T hangprojektor teljesítményét is kihasználva – az előbbi beépített hangszóróit az utóbbi hatásos audioadottságaival egyesítve – nyújtanak valóban magával ragadó és erőteljes hangélményt.”

Vagyis a HDMI-n keresztül összekötött HQ-Q800T hangprojektor és 2020-as QLED TV hangszórói együtt szólaltatják meg a hangot, ami a Samsung szerint szélesebb és teljesebb hangteret eredményez. A cég azzal kecsegtet, hogy egy csúcskategóriás Q-Symphony funkciójú hangprojektorral a javulás még jelentősebb.

A Q Symphony funkció a korábbi Samsung TV-kkel nem működik, aminek lehet műszaki oka (a hangprojektoron és TV-n megszólaltatott hang szinkronizálására csak az új modellek lesznek képesek), de lehet marketing oka is.

A Samsung HQ-Q800T 3.1.2 csatornás hangprojektor – hasonlóan a tavalyi modellekhez – az Acoustic Beam 2.0 technológiával, azaz egy sor lyukon át szólaltat meg imitált irányított hangot, és vezeték-nélküli mélynyomó tartozik hozzá. A modell támogatja a Dolby Atmos és DTS:X hangsávok megszólaltatását, de kérdéses, hogy a TV hangszóróival együtt is milyen módon képes reprodukálni a fej fölüli hangobjektumokat.

További újdonság, hogy zenelejátszás közben a HQ-Q800T „vizuális élménnyé alakítja a TV-t egy „SoundWall funkcióval, ami a zene műfaját, tempóját és hangulatát azonosítva és elemezve vizuális grafikát kreál a TV-képernyőjén”.

A Samsung 2020-ban HQ-Q950T és HQ-Q900T típusszámmal kínál majd csúcskategóriás hangprojektorokat, és lesznek HQ-Q70T és HQ-Q60T modellek valamint az új S és T szériájú hangprojektorok is.

A cég a későbbiekben közöl majd további részleteket az új hangprojektorokról.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .