Sanyo: a világ első 4LCD vetítője 1 LCD-vel jobb 3LCD-s társainál

1. Oldal

Az InfoCom 2008-on kiállított Sanyo XP200L új 4LCD-s optikai motorja a sárga fény mennyiségének adagolásával a 3LCD vetítőknél tisztább, gazdagabb és szebb képet ígér, szélesebb színtartománnyal és kimagasló fényerővel.
A Sanyo XP200L világújdonsága a 4LCD optikai motor, mely a hagyományos 3LCD (vörös, zöld és kék) rendszert egy „Color Control Device” elnevezésű színvezérlő eszközzel egészíti ki. Ez az eszköz automatikusan vezérli a képben a sárga fény mennyiségét, pontosabb és tisztább színekkel magasabb fényáramot produkálva.

Sanyo_XP200L.jpg
A 3LCD vetítőkkel az a probléma, hogy ha nagyobb fényerőt kell velük előállítani, akkor az csak a színvisszaadás rovására lehetséges, a színek érzékelhetően elmosódottabbá válnak, elvesztik élénkségüket és valósághűségüket. A Sanyo innovatív megoldással emelkedik fölül ezen a korláton, és olyan új vetítőknek nyit utat, mely a színhelyesség kompromisszuma nélkül képes rendkívül magas fényerőre. Az XP200L 7.000 ANSI lumen fényerejével – amit egy 330 Wattos NSHA lámpából állít elő – jelenleg a középkategóriájú, 12 kg-nál könnyebb vetítők között a legnagyobb fényességű. Mindehhez figyelemreméltó 2.200:1 kontrasztarány társul „Auto” lámpa módban.

4LCD.jpg
A Sanyo a 4LCD optikai motorhoz kifejlesztett egy új nagysebességű képkompenzáló LSI áramkört is, s ez az új motorral a hasonló fényerejű hagyományos 3LCD vetítőknél 20%-al nagyobb színtartomány előállítását teszi lehetővé. A szabályozott sárga fénnyel a Sanyo „Advanced Color Correction” technológiája minden színhisztogramot szétválaszt a természetesen gazdag színeket eredményező színfeldolgozás és korrekció érdekében.

Az 1024×768 pixel felbontású, nagyteljesítményű, egylámpás, kivételes fényhatásfokra tervezett XP200L-t persze nem házi-mozi alkalmazásra szánják, hanem nagyméretű képek megvilágított környezetben való vetítésére. A projektor további műszaki újdonságai közé tartozik az „Active Maintenance Filter” (AMF) elnevezésű légszűrő, mely egy tárból filmszerűen és automatikusan mindig tiszta szűrőfelületet húz elő, amikor arra szükség van. Az utolsó szűrőfelület elszennyeződésekor a vetítő jelzi a csere szükségességét. Az AMF kb. 10.000 működési órára nyújt megfelelő védelmet a por és más szennyeződések optikai motorba jutása ellen.

A 4LCD technológia minden bizonnyal előbb-utóbb megjelenik majd más LCD vetítőkben is.

Kapcsolódó linkek:

Sanyo: itt az új teljes HD felbontású 3LCD házi-mozi vetítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .