Sanyo: itt az új teljes HD felbontású 3LCD házi-mozi vetítő

1. Oldal

A Sanyo versenytársaihoz képest egy évet késve jelenik meg LP-Z2000 1080p felbontású 3LCD projektorával, mely más technikai paraméterei mellett a kategóriában jelenleg legszélesebb képeltolási tartománnyal büszkélkedhet.
A Sanyo LP-Z2000 a jövő heti berlini IFA kiállításon már látható lesz, és novemberben 378.000 jenért (kb. 613.000 Ft) Japánban már meg is vásárolható majd. A vetítőben a legkorszerűbb szervetlen rendezőrétegű Epson Crystal Clear Fine (C² Fine) LCD képmodulátor paneleket alkalmazzák az 1920×1080 pixel teljes HD felbontású kép előállításához. A japánból fordított sajtójelentésből kiderül, hogy ebbe a vetítőben már a továbbfejlesztett, 12-bites meghajtású és az új gyártási technológia révén jobb résarányú Epson D7-es képmodulátor panelek kerülnek. A vetítő dinamikusan változó fényerőszabályzó írisszel 15.000:1 kontrasztarányt produkál „vivid”, azaz élénk képmódban, és 165W-os UHP lámpájával 1.200 lumen fényerőt képes előállítani.

Sanyo_PLV-Z2000.jpg
Az LP-Z2000 kétszeres nagyításátfogású optikájával 102 és 762 cm közötti képátló vetíthető meg, a tipikus, 254 centis (100 inch) kép 3 és 6,1 méter közötti távolságból állítható elő. A függőlegesen ±100% vagy vízszintesen ±50% képeltolást biztosító lencsemozgatás (Lens shift) a jelenlegi 1080p vetítők közül a világon a legszélesebb képállítási tartományt jelenti. Mint a korábbi modelleknél a lencsét ennél a vetítőnél is elektromosan nyíló és záródó redőnyajtó védi.

Rendkívül csöndes a projektor „sirokkó” elnevezésű hűtőventillátora is, melynek zaja mindössze 19dB „theater black” lámpa-üzemmódban.

A 14-bites gammakorrekció rendkívül finom szürkeskála árnyalatokat tesz lehetővé. Az új optikai rendszerből pedig egy 3D színmenedzselés hozza ki a maximálisan élénk, mély színeket és a magas színhűséget, mely a korábbiakhoz képest kb. 1.100-szor több színárnyalat kezelésére képes.

Az LP-Z2000 két 1.3a verziójú HDMI bemenettel rendelkezik, mely támogatja a „Deep Color” színfelbontású jelek átvitelét is. Ezeken kívül van kompozit, S-Video, komponens (YUV) és analóg RGB PC csatlakozója is.

Az Európában valószínűleg kicsit más típusszámmal – talán PLV-Z2000 (?) – megjelenő változatról még nem tudni semmit. Esetleg az IFA után már több információnk lesz a hazai forgalmazásról is.

Kapcsolódó linkek:

Epson: már tömeggyártásban az új D7-es teljes HD felbontású LCD panel
Új technológiájú Epson LCD panelek vetítőkbe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .