Epson: már tömeggyártásban az új D7-es teljes HD felbontású LCD panel

1. Oldal

Az Seiko Epson Corporation (Epson) új, a korábbinál 20%-al jobb résarányú D7-es LCD paneljével a vetítőgyártók jobb hatásfokkal használhatják ki a lámpa fényét, a 12-bites LCD meghajtással pedig jobb színvisszaadást érhetnek el.


Epson_HTPS_LCD_D7.jpgTavaly ősszel került gyártásba az Epson első Crystal Clear Fine (C² Fine), vagyis szervetlen folyadékkristály rendezőréteg technológiájú D6-os nagyhőmérsékletű poliszilícium (HTPS) vékonyréteg tranzisztoros (TFT) LCD paneljei. Ezeket számos 1080p felbontású 3LCD vetítőben alkalmazzák (Epson EMP-TW10003255, Mitsubishi HC50003158, Panasonic PT-AE1000E3179). Az Epson azonban máris elkezdte a továbbfejlesztett D7-es technológiával gyártott panelek tömegtermelését.

Az új, szintén 1,9 cm (0,7 inch) átlójú, 1920×1080 pixel felbontást biztosító és C² Fine technológiájú D7-es, a megújult gyártástechnológia révén a korábbi modellnél 20%-al jobb résarányt (aperture ratio) biztosít. Ennek köszönhetően a vetítőgyártók azonos lámpával a korábbi panelhez képest nagyobb fényerőt érhetnek el, illetve kisebb teljesítményű lámpával azonos szintű fényerőt érhetnek el. A fényhatásfok javításával kisebb energiafogyasztású illetve kedvező ár/érték arányú projektorok állíthatóak elő.

Az új panel emellett 12-bites LCD meghajtást alkalmaz, mely javítja a szín- és árnyalati részletek reprodukálását. A korábbi modell 10-bites meghajtása 1,1 milliárd szín kezelését tette lehetővé, az új 12-bites meghajtás azonban 64-szer több 68,7 milliárd színt kezel. Az új panel a szürkeskála árnyalati lépcsőinek számát is megnégyszerezi 1.024-ről, 4.096-ra. Ezek mind a még finomabb részletekkel rendelkező képmegjelenítést támogatják.

További fejlesztéseket is végrehajtottak a panelen, melyek egyszerűsítik annak installációját a vetítőgyártók számára. A mini-LVDS jel-interfész kisebb a zajérzékenységet eredményez.

Epson_D6_D7.jpg
Kapcsolódó linkek:

Epson: kezdődik az új, D6-os LCD képmodulátor panelek tömeggyártása
Új technológiájú Epson LCD panelek vetítőkbe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .