Sharp: az első Android TV-k az európai piacra

Az IFA 2019 alkalmával bejelentett Európának szánt első Sharp Android TV-k BL szériája már idén kapható lesz, a jobb BN széria csak 2020-ban.


Az Android TV első partnerei között már ott volt a Sharp, de az együttműködés megszakadt miután a japán cég kiszállt a globális TV piacról és eladta márkaneve használati jogait. A japán cég maradékát megszerző Foxconn Európában visszavette a TV-ket gyártó lengyel összeszerelő üzemet és a névhasználati jogot, többségi részesedést szerezve a szlovák UMC-ben.

Az Európába megújult erővel visszatérő Sharp azt tervezi, hogy hamarosan Android TV platformot valamint beépített Chromecast és Google Assistant funkciókat kínáló készülékeket dob piacra. Ezekből a megfizethető 4K felbontású LCD TV-kből kezdetben két széria lesz kapható, a BL és a BN. Az utóbbi Dolby Vision és Dolby Atmos támogatást is kínál majd és mindkettőbe Harman Kardon hangsugárzókat építenek.

Hogy miért a Google Android TV a megfelelő megoldás a Sharp számára az európai visszatéréshez? Erre Sascha Lange a cég marketing és értékesítési alelnöke az alábbi válasszal szolgál: „A széles tartalomkínálattal és a Google Assistant integrációjával az Android TV forradalmi okos TV megoldás. Az innovatív és ügyfélorientált technológiák kezdeményezőjeként a Sharp költséghatékony megoldással áll elő a teljes Android TV tudásával.”

A Sharp BL széria 101 centis (40”) és 164 centis (65”) modelljei 399 € illetve 749 € (kb. 132.000 Ft illetve 248.000 Ft) áron már az idei negyedik negyedévtől kaphatóak lesznek. A BN széria 2020 első negyedévében érkezik. Jövőre még két további Sharp Android TV széria szerepel a tervek között.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .