Sky és Samsung: a „Das Boot” lesz az első 8K tévésorozat

A Sky saját produkciója, a Das Boot harmadik évada lesz az első 8K felbontásban is nézhető tévésorozat a Samsung közreműködésével.


A Sky Deutschland bejelentése alapján a 4KFilme riportja számol be róla, hogy a második világháborús német tengeralattjárókról szóló sikeres Sky tévésorozat a „Das Boot” harmadik évada a Bavaria Fiction és a Samsung Electronics együttműködésével készül 8K felbontásban és Dolby Atmos 3D hangformátummal.

Moritz Polter és Jan S. Kaiser a sorozat Bavaria Fiction producerei nyilatkozata szerint: „A „Das Boot” világszerte az első olyan sorozat, amelyet 8K és Dolby Atmos formátumban gyártanak. A kiemelkedő képminőség és a háromdimenziós hangzásvilág révén még érzelmesebb és kézzelfoghatóbb módon rajzolunk képet az egyes karakterekről, meséljük el a történeteket, és még inkább magával ragadó élményt teremtünk a közönségnek. A Samsung-gal való új együttműködésnek, valamint a Dolby-val és természetesen a Sky Studios-zal való hosszú távú partnerségnek köszönhetően a „Das Boot” harmadik évadát a legújabb technológiával készítjük el.”

A közöltek szerint a Samsung partnersége úgy jön képbe, hogy a márka 8K TV-ivel rendelkező Sky Q előfizetők láthatják majd a „Das Boot” harmadik évadát 8K felbontásban. További gyakorlati vagy technikai részleteket jelenleg nem ismertek, de a Sky megerősítette, hogy a forgatás még nem kezdődött el.

A „Das Boot” lehet tehát az első tévésorozat, amely az elejétől a végéig 8K felbontásban készül és lesz látható. Eddig is forgattak persze már filmeket és sorozatokat 8K kamerákkal. Például a Netflix is használja a RED Helium 8K kameráját több sorozatánál, mint az Elveszve az űrben (Lost in Space) – 2. évad, A politikus (The Politician) és a Bolygónk (Our Planet), de fontosabbnak tartja, hogy már csak nagy dinamikatartományú eredeti filmek készüljenek a piacvezető streaming szolgáltatásnál.

Egy átfogó tanulmány szerint a 8K illetve 4K tartalmak közötti különbséget csak kevesen érzékelik, és azt is alig. A „Das Boot” inkább egy szimbolikus iparági előrelépés és egyfajta győzelem a Samsung számára, mely cég különösen igyekszik a prémium TV-k esetében a 8K-t előtérbe helyezni. Nem valószínű azonban, hogy mindez jelentősen befolyásolná a 8K elterjedését, tekintve hogy a Sky Q elérhetősége csak néhány kiválasztott régióra korlátozódik.

A Sky még nem jelentette be, hogy mikor lesz a „Das Boot” harmadik évadának bemutatója.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .