Smart TV szövetségben a Philips, a Sharp, az LG és a Loewe

1. Oldal

A megállapodást elfogadó TV gyártók az internetre csatlakozó okos-tévé készülékeiken futtatható tartalmi alkalmazások előállítását igyekszenek hatékonyabbá tenni az alkalmazásfejlesztőknek szánt közös szoftverfejlesztő kittel.

A Philips, az LG és a Sharp kezdeményezik egy közös technikai követelményeknek megfelelő specifikáció kidolgozását készülékeik Smart TV azaz okos tévé funkcióihoz. A specifikáció a nyílt HTML5, CE-HTML és Hbb.TV szabványokon alapul.

Philips_SmartTV.jpg
Első lépésként már októberben egy közös Software Development Kit (SDK) azaz szoftverfejlesztő kitt beta verziója kerül bemutatásra. Ez meghatározza azokat a technikai követelményeket, amik alapján a tartalmi alkalmazások fejlesztői olyan alkalmazásokat kreálhatnak, amelyek a Philips, az LG „Smart TV és a Sharp Aquos Net+ platformokon egyaránt futtathatóak. Így olcsóbb, gyorsabb azaz hatékonyabb lehet a különböző platformokra optimalizált és tesztelt alkalmazások szoftverfejlesztése.

A Philips, az LG és a Sharp más Smart TV gyártók, alkalmazásfejlesztők és további érdekelt partnerek kezdeményezésben való részvételére is számít, és készek megbeszélni, hogy miként lehetne továbbegyszerűsíteni az alkalmazásfejlesztési folyamatot, és egyben javítani a fogyasztók felhasználói élményét.

Kapcsolódó link:

Philips, Sharp és Loewe közös internetalapú TV platform

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .