Nagyobb és okosabb Panasonic LCD és plazma TV-k 2012-ben

1. Oldal

A múlt heti IFA 2011 kiállításon jelentette be a Panasonic, hogy VIERA Connect Market szolgáltatását számlázási funkcióval bővíti, és partnerként vesz részt a 2012-es londoni olimpiai játékok élő 3D közvetítéseiben.
A jelenlegi Panasonic VIERA TV-k kínálatában csak kis „átfedés” van a képernyőméretet tekintve a kisebb plazma és a legnagyobb LCD modellek között. Jövőre ez a helyzet megváltozik, mert bár a cég elkötelezett marad a plazma TV-k gyártása mellett, de már „nem lesz méretkorlát” és ultra-gyors válaszidejű LED megvilágítású és plazma készülékeket egyaránt kínálnak majd.

A cég az okos TV-k piacán is fokozza részvételét, és új „Smart VIERA” márkanévvel illeti internetre csatlakozó VIERA TV-it. Emellett bevezetve a VIERA Connect ingyenes illetve fizetős alkalmazásainak és más termékek vásárlási lehetőségét, a VIERA Connect Market közvetlen számlázási funkcióval bővül, melynek segítségével a szolgáltatás felhasználói a saját tévékészülékükön a távirányítót használva könnyen és biztonságosan vehetnek az említettekből.

Panasonic_VIERA_Connect_TV.jpg
A VIERA Connect Market hét kategóriában (videó, zene, sport, közösségi oldalak, hírek és életmód, egészség és fitnesz, játékok) kínál alkalmazásokat. A megvehető termékek között szerepelnek például a Panasonic 3D szemüvegek, SD kártyák, Skype kamera, valamint számos a VIERA televíziókkal kompatibilis Logitech kiegészítő (játékvezérlők, billentyűzetek stb.).

A VIERA Connect alkalmazások előállítását szolgáló fejlesztői portál működtetésével a Panasonic megteremtette a széleskörű alkalmazásfejlesztés lehetőségét. A számlázási funkcióval a fejlesztők el is adhatják elkészített alkalmazásaikat és szolgáltatásaikat a VIERA Connect Marketen.

A számlázási funkcióval bővített VIERA Connect Market a szeptember után vásárolt 2011-es Panasonic VIERA tévékészülékeken működik. Emellett szeptember elejétől a 2010-es VIERA Cast funkciójú készülékekhez is rendelkezésre áll majd egy szoftverfrissítés, amelynek segítségével a felhasználók minden ingyenes alkalmazást telepíthetnek és használhatnak.

A múlt heti IFA 2011 kiállítás alkalmával a Panasonic számos új VIERA Connect alkalmazást jelentett be, de ezek közül nem tudni pontosan melyek lesznek elérhetőek hazánkból. Elkészültek azok az iOS (iPhone/iPad) és Android mobileszközökhöz tervezett alkalmazások is, amelyekkel az utóbbiak a VIERA TV-k érintőképernyős távirányítójává tehetőek, kezelve azok beállításait, hozzáférve azok SD kártya tartalmaihoz és VIERA Connect funkcióihoz.

Az ősztől kezdődően VIERA Connect új, bővített funkciójú felhőalapú internetes szolgáltatása a Panasonic idei Blu-ray 3D lejátszóin, felvevőin és a Blu-ray 3D házi-mozi rendszereken is működik majd.

Az olimpiai játékok hivatalos audiovizuális partnere a Panasonic Corporation, valamint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a tévéközvetítésért felelős Olympic Broadcasting Services (OBS) megállapodtak, hogy a 2012-es Londoni Olimpiát a játékok történetében először nagyfelbontású, magával ragadó élő 3D adásban teszik elérhetővé a nézők számára a világ minden országában.

A világ minden tájáról résztvevő jogtulajdonos műsorszolgáltatóknak készül és kerülő eljuttatásra a 3D közvetítés, amely olyan fontos eseményekről szól majd, mint a megnyitó- és a záróünnepségek, az atlétikai, tornász-, műugró- valamint úszóversenyek. Az OBS feladata lesz a játékok alatt a több mint 200 órányi 3D közvetítés előállítása a Panasonic legmodernebb 3D technológiájának segítségével.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: információk az új 3D LCD házi-mozi vetítőről
Panasonic: 2011-es sajtóbemutató központban a 3D TV-kkel
Panasonic: 3D LCD TV-k is szerepelnek a 2011-es kínálatban
Panasonic: a 2011-es 3D plazma TV-k főbb jellemzői
Panasonic: 2011-es 3D TV-k VIERA Connect platformmal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .