OLED a CES 2010-en

1. Oldal

Az idei CES-en az LG Display forgalmazásba kerülő OLED TV-jét állította ki, a Samsung és a Sony viszont csak prototípus OLED képernyőket mutattak be, igaz azok 3D képmegjelenítésre is készek.
A 2010-es CES sem hozott áttörést az OLED képernyők és TV-k terén, pedig előzetesen és talán nem túl megalapozottan sokan ezt várták. A nagy TV márkák közül csak három mutatott be ilyen készüléket, és azok közülük is csak az egyik kerül forgalomba.

Sony 3D OLED prototípus / LG OLED TV / Samung 3D AMOLED prototípus
Sony 3D OLED prototípus / LG OLED TV / Samung 3D AMOLED prototípus


Az LG Display bemutatta a Dél-Koreában már kapható 38 centis (15 inch) OLED TV-t, az EL9500 -ast. A gyártó a vízálló OLED TV készülékét 2010 nyarán tervezi bemutatni az USA piacán, de az európai piacon való megjelenésnek még nincs kijelölt dátuma.

A Samsung által bemutatott „3D AMOLED” prototípus képernyőkről semmilyen műszaki adatot nem hoztak nyilvánosságra. A becslések szerint 50 centinél nagyobb átlójú képernyő talán azonos a már korábban bejelentett 76 centis teljes HD felbontású 3D OLED TV-vel.

A Sony is kiállított egy új OLED prototípus képernyőt, amelynek képátlója 62,2 cm (24,5 inch) volt és 3D képet szolgáltatott. A Sony Electronics USA elnök-igazgatója Stan Glasgow ugyanakkor egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy a cég idén semmilyen új OLED TV-t nem tervez termékként gyártani, mert túl drágák lennének ezek a készülékek.

Kapcsolódó linkek:

Új Sony OLED TV 2010-re?
OLED: 2016-ra az LCD-nél olcsóbb OLED panelek az LG-től
Samsung: 76 centis teljes HD felbontású 3D OLED TV
OLED: 38 centis LG OLED TV novembertől Dél-Koreában
Elhalasztja OLED TV terveit a Sony
Hogyan működik az OLED?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .