Sony: a két új Crystal LED moduláris direkt-megjelenítő displayrendszerről

A Sony új C- és B-szériájú MicroLED technológiájú képernyői az akár 1800 cd/m2 csúcsfényesség és 1.000.000:1 kontrasztarány mellé „X1™ for Crystal LED” képfeldolgozó processzort is kínálnak.


A karácsony előtt a Sony által beharangozott újabb „displaytechnológia áttörést” a prémium direkt-megjelenítő mikro LED displayrendszer legújabb innovációja képviseli. A sajtóközlemény szerint ezek a moduláris Crystal LED displayrendszer új magas kontrasztú C-szériája (ZRD-C12A/C15A) és magas fényességű B-szériája (ZRD-B12A/B15A). Mindkét új képernyő képes a legkülönbözőbb telepítési igények kielégítésére és különféle professzionális környezetekben – például céges bemutatótermekben, előcsarnokokban – vagy gazdag ügyfelek lakótereiben és házimozijában való alkalmazásra.

A lenyűgöző képminőség, a telepítési rugalmasság és skálázhatóság mellett a képernyők alacsonyabb üzemeltetési költséget ígérnek, és a Sony dinamikus vizuális élmények terén szerzett szakértelmének és technológiáinak teljes tárházát alkalmazzák bennük.

Az „X1 for Crystal LED” nagy teljesítményű képfeldolgozó processzort a Sony a Crystal LED képernyők LED vezérlési technológiájához fejlesztette és a Sony BRAVIA TV-k elismert jelfeldolgozási technológiáján alapul. A „Reality Creation” a különböző tartalmak felskálázását, feljavítását kínálja, a „Motionflow” egyenletes és mozgáshibáktól, elmosódástól mentes képeket biztosít, a „22bit Super Bit Mapping” pedig sávosodás nélküli egyenletes árnyalati átmeneteket.

A Sony kiemeli, hogy ezek a mikro LED képernyők széles nézőszögben akár 1.800 nit (cd/m2) csúcsfényességet és széles színtartományt reprodukálnak valamint kompatibilisek a nagy dinamikatartományú (HDR), a magas képsebességű (120 képkocka/sec HFR) és a 3D forrás videojelekkel.

A moduláris képernyő tökéletesen illeszkedő és keret nélküli lapokból áll, amelyekből a legkülönbözőbb méretű, elrendezésű és felbontású display állítható össze. A modullapok 1,56 mm pixeltávolsággal és 384 x 216 képpont felbontással, illetve 1,26 mm pixeltávolsággal és 480 x 270 képpont felbontással készülnek.

A Crystal LED C-széria magas, 1.000.000:1 kontrasztarényt biztosít mély fekete bevonatával, ami többek között céges bemutatótermekben, előcsarnokokban és ügyfél-élményközpontokban való alkalmazásra teszik optimálisan felhasználhatóvá.

A Crystal LED B-széria nagy képfényességet (1800 cd/m2) kínál, ideális világos környezethez, miközben valósághű képeket jelenít meg széles színskálával. Ez a széria matt felületű visszaverődés-gátló bevonattal rendelkezik, ami különösen ideális tartalomkreátoroknak, tervezőknek és produkciós alkalmazásokhoz virtuális díszletként és stúdióháttérként. A B-széria a Sony Pictures Entertainment együttműködésével került kifejlesztésre.

A Sony Crystal LED C-széria és B-széria microLED display főbb jellemzői:
  • A Sony új fejlesztésű, nagy teljesítményű „X1 for Crystal LED” képminőség processzora optimális képminőséget nyújt a Reality Creation, a Motionflow és a 22bit Super Bit Mapping segítségével.
  • Széles nézőszög és széles színtartomány
  • Bemeneti jelek széles skálájának, köztük a HDR, a HFR (120 képkocka/sec) és a 3D támogatása.
  • Magas 1.000.000:1 kontraszt és közép-magas 800 cd/m2 képfényesség (ZRD-C12A)
  • Magas 1800 cd/m2 képfényesség (ZRD-B12A) és széles színtartomány
  • Moduláris konfiguráció és keret nélküli könnyű kialakítás a rugalmas telepítés érdekében

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .