Samsung: a 2021-es Neo QLED 8K és 4K LCD TV-k bejelentéséről

A Samsung Electronics bejelentette a miniLED háttérvilágítással rendelkező csúcskategóriás 2021-es 8K (QN900A) és 4K (QN90A) Neo QLED TV-ket.


A Samsung Electronics a CES 2021 előtti virtuális First Look eseményen mutatta be a 2021-es Neo QLED, MicroLED és Lifestyle TV portfólióját. A kiadott sajtóközlemény szerint „az új termékvonal aláhúzza a Samsung elérhetőség, fenntarthatóság és innováció iránti elkötelezettségét olyan új fejlesztésekkel, amelyek segítenek újradefiniálni a televízió szerepét a fogyasztók otthonaiban.”

JH Han a Samsung Visual Display üzletágának elnöke úgy fogalmaz: „Az elmúlt évben láttuk a technológia milyen fontos szerepet játszik életünk folytatásában és az egymással való kapcsolattartásban. A befogadó és fenntartható jövő iránti elkötelezettségünk kéz a kézben jár a fogyasztók folyamatosan változó igényeit kielégítő innováció iránti kérlelhetetlen törekvésünkkel – a termékeink széndioxid-kibocsátásának csökkentésétől kezdve, addig, hogy elérhetőségi funkciók széles körét nyújtjuk és minden felhasználó életstílusának megfelelő páratlan nézési élményt kínálunk.”

A fenntartható és elérhető jövő érdekében az elkövetkező években a Samsung TV üzleti tevékenységében hosszú távú fenntarthatósági programokat hajt végre. Ennek keretében a cég rendszerszinten csökkenti tévégyártásához kapcsolódó karbonlábnyomát, energiafelhasználását és több újrahasznosított anyagot használ, kiterjeszti környezetbarát csomagolási programját és a márka 2021-es TV-i közül több modell már bel- és kültéri fénnyel vagy USB-n keresztül is tölthető napelemes távirányítóval rendelkezik majd, feleslegessé téve az elemek használatát.

A Samsung 2021-es QLED és Neo QLED modellek elérhetőségi funkciói a legújabb technológiai és mesterséges intelligencia alapú fejlesztésekkel segítik kényelmesebbé tenni a tévézést a halláskárosultak, a vakok és gyengénlátók számára is.

Ahogy az a tavaly év végi védjegybejegyzések után sejthető volt, a Samsung teljesen új, „minőségi ugrást” képviselő Neo QLED displaytechnológiát vezet be a 8K (QN900A) és 4K (QN90A) csúcsmodellekben. A QLED-et egy új Quantum Mini LED fényforrás emeli a következő szintre, aminek pontos vezérléséről a Quantum Matrix Technológia és a Neo Quantum Processzor gondoskodik, mely utóbbi egy a Neo QLED-hez optimalizált nagy teljesítményű képfeldolgozó processzor.

A Quantum Mini LED magassága (vastagsága) csak 40-ed része a hagyományos LED-eknek. A fény szórására használt lencse és a LED-ek rögzítését szolgáló tokozás helyett a Quantum Mini LED-et LED-ek sokaságával feltöltött hihetetlenül vékony mikrorétegek alkotják. A Quantum Matrix Technológia lehetővé teszi a szorosan egymásmellé pakolt LED-ek finom és pontos vezérlését, kiküszöbölve a világos képobjektumok körüli fényszóródást. A Neo QLED 12 bites felbontással, azaz 4096 árnyalati lépcsőre növeli a fényerőskálát; ez – a sajtóközlemény szerint – „segít a sötét területek sötétebbé és a világos területeket világosabbá tenni, pontosabb és magával ragadóbb HDR élményt eredményezve”. A Neo QLED TV-kben a Samsung saját nagy teljesítményű továbbfejlesztett felskálázási képességekkel rendelkező Neo Quantum processzorát használja. Akár 16 különféle mesterséges intelligencián és deep learning technológián alapuló neurális hálózati modell használatával a Neo Quantum processzor a bemeneti felbontástól függetlenül képes a képminőséget 4K és 8K felbontásra optimalizálni.

A 2021-es Samsung Neo QLED 8K új Infinity One Design-ja szinte teljesen kávamentes képernyőt jelent, ami letisztult kialakításban és formában nyújt még hatásosabb látványélményt. A Neo QLED 8K Slim One Connect Box egység és egy teljesen új a TV hátuljához csatlakoztatható kábelkezelő rendszer könnyebb telepítést és esztétikusabb megjelenést tesz lehetővé. A 2021-es Neo QLED 8K prémium hangtechnológiai megoldásai között ott az objektumok mozgását a képernyőn dinamikus hanggal követő Object Tracking Sound (OTS) Pro valamint a készülék fizikai környezetét elemző és ahhoz illeszkedő hangot megszólaltató SpaceFit Sound.

A Neo QLED 8K és 4K TV-k a fogyasztók fitnesszel, játékkal és otthoni irodával kapcsolatos okos funkciókat is kínálnak. Az otthoni edzést segítő Samsung Health új Smart Trainer funkciója követi és elemzi a testtartást és visszajelzéseket küld az edzésről és annak eredményességéről. A játékélményt fokozza az ultraszéles 32:9 képarányú Super Ultrawide GameView opció, a Game Bar segítségével a játékosok figyelhetik és beállíthatják a játék kritikus összetevőit, a FreeSync Premium Pro pedig a játék zavartalan képminőségét biztosítja. A Google Duo segítségével okostelefonról kiváló minőségű, videóhívás kezdeményezhető akár 32 ember részvételével. A Google Duo applikációhoz USB-n csatlakozó okoskamera is használható, mely képes a követni a felhasználók helyzetét és mozgását. A PC on TV számítógép valamint egér és billentyűzet csatlakoztatását teszi lehetővé a TV-hez az otthoni munkavégzést vagy tanulást segítve. A TV böngészőjével közvetlenül elérhető az MS Office 365 program dokumentumok létrehozásához és szerkesztéséhez. Ehhez csak telepíteni kell az Easy Connection alkalmazást a számítógépre, és bejelentkezni a Samsung fiókba, a TV pedig automatikusan csatlakozik a számítógéphez.

Korábban kiszivárgott modellnevek szerint a Neo QLED mellett a Samsung LCD TV kínálatában megmaradnak az eddigi QLED készülékek is, és újdonságként jön a környezeti fényt számba vevő HDR10+ Adaptive funkció.

További információk a Samsung új TV-iről a CES2021 virtuális kiállítás jövő heti megnyitása kapcsán várhatóak.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .