Sony: a VPL-VW200 csúcsvetítő rendelésre lesz kapható

1. Oldal

A Sony VPL-VW200, a gyártó teljes HD felbontású SXRD vetítője rendkívül kifinomult technológiai megoldásokkal rendelkezik, de ára is ennek megfelelő, s ezért a hazai forgalmazó nem számít arra, hogy túl sokat fog eladni belőle.


A Sony házi-mozi vetítők új zászlóshajója a VPL-VW200 a „Ruby” néven emlegetett VPL-VW1002837 továbbfejlesztett utódának tekintető. Az új modellben is a gyártó LCOS technológiájú, legújabb fejlesztésű SXRD képmodulátorainak triumvirátusa állítja elő a filmszerűen homogén képet. Az 1920×1080 pixel felbontású panelek finom felépítésére jellemző, hogy az egymástól 7μm-es osztásközzel elhelyezkedő pixelek között mindössze 0,35μm rés van, így a képen az egyes pixelek gyakorlatilag nem láthatóak.

VPL-VW200.jpg
A VPL-VW200 400W-os Xenon lámpájának legteljesebb színspektrumot biztosító fényével maximum 800 ANSI lumen fényerő nyerhető ki a vetítőből, de a sötét helyiségben történő filmvetítésre optimalizált standard lámpa-üzemmód 400 ANSI lumenje is bőségesen elegendő egy szokványos méretű vetítővászon megvilágításához. A 2-es verziójú „Advanced Iris” intelligens fényszabályzó rekesznek köszönhetően a vetítő 35.000:1 dinamikus kontrasztarány elérésére képes, ami kb. 7.000:1 natív kontrasztarányt feltételez.

A vetítő 1,8-szeres nagyításátfogású Carl Zeiss Vario-Tessar motoros zoom lencséje garantálja a teljes HD felbontás minden finom részletének pontos megjelenítését. A vetítő elhelyezését lencseeltolás könnyíti, és 3,1 méterről már előállítható a 2,5 méteres képátló.

A VPL-VW200-ben a gyártó legnagyobb tudású „BRAVIA ENGINE PRO” képfeldolgozó technológiája végzi a bemenetek felől érkező videojelek progresszív képfrissítésre alakítását, skálázását, zajszűrését, javítja a kép színeit, élességét és kontrasztját. A vetítő 100Hz-el frissíti a képeket, mégpedig sötét képeket illesztve az információt hordozó képek közé. Ez az exkluzív Dark Frame Insertion Motionflow elnevezésű technológia elmosódástól mentes, folyamatos mozgóképet eredményez. Az is természetes, hogy a VPL-VW200 két HDMI bemenetén keresztül képes a 1080/24p formátumú videojelet fogadni, és a 24p True Cinema technológia révén a képkadencia megtartásával kivetíteni – akár egy igazi mozivetítő.

A VPL-VW200 3,1 millió forintért novembertől már megrendehető.

Kapcsolódó linkek:

Sony VPL-VW60: az idei EISA díjas vetítő ősszel lesz kapható
Sony: az új BRAVIA 3LCD vetítők és egy világosban is használható vetítővászon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .