Sony: a VPL-VW40 talán nem annyira új vetítő, de 1080p és kedvező az ára

1. Oldal

A Sony VPL-VW40 január végétől lesz kapható az USA-ban, és 3.000 dollár alatti ára azt jelzi, hogy azt a szélesebb piacnak szánják, ahol a hasonló kategóriájú 3LCD vetítőkkel kell majd versenyre kelnie.
A Sony tehát elérkezettnek látja az időt, hogy az egyre kedvezőbb áru teljes HD felbontású vetítők piacán megjelenjen a saját BRAVIA SXRD 1080p projektorával, a VPL-VW40-el.

Sony_VPL-VW40.jpg
A VPL-VW40 specifikációs adatai alapján szinte teljesen azonos a már nem forgalmazott VPL-VW50-el. A három 15,5 mm-es 1920×1080 felbontású, 12-bites meghajtású, 2,5ms válaszidejű, filmszerűen homogén képet adó SXRD LCOS panel ugyanaz; amit abban is alkalmaztak. Szintén 15.000:1 a dinamikus fényszabályzó írisszel elérhető maximálisan kontrasztarány. Azonos a 10-bites BRAVIA Engine teljesen digitális képfeldolgozó és képjavító processzor, árnyalat és részletgazdagító technológiákkal, pixelszintű digitális blokk- és szúnyogzaj csökkentő áramkörrel, a videojel zaját redukáló mozgásvektor zajcsökkentéssel, a digitális kontrasztfokozó áramkörrel, és a „Color Reality” színjavító jelfeldolgozással.

A VPL-VW40-ben is működik a színek és színárnyalatok egyedi, a többi színtől független beállítását lehetővé tevő RCP (Real Color Processing) színkalibráló rendszer. Ugyanazt a 200 Wattos UHP lámpát és teljes nagyításátfogás-tartományban élesen fókuszált, a teljes HD felbontás minden részletének visszaadásához tervezett ARC-F lencsét építik bele, mint elődjébe. A vetítő háza és mindössze 22dB zajt előállító hűtési rendszere is azonos.

Az új vetítőnek is komponens, S-Video, kompozit és két HDMI bemenetei vannak, mely utóbbiakon keresztül 1080/24p jelet is fogad. Van ezeken kívül PC bemenete, RS-232C vezérlő interfésze, RJ-45-ös hálózati portja (utóbbin át szoftverből állítható a vetítő gammakarakterisztikája) és 12V-os indítójel kimenete.

Ami viszont a legfontosabb különbség a korábbi modellhez képest, hogy a VPL-VW40 ajánlott listaára mindössze 2.999,99 dollár (kb. 518.000 Ft). Ez azt jelenti, hogy drágább modelltársánál, a VPL-VW603566-nál 40%-al kevesebbet kell érte fizetni. Ha ugyanez az árarány érvényesül majd az esetleges hazai forgalmazás esetében, akkor a VPL-VW40 ára valahol 660.000 Ft lehet majd.

Kapcsolódó linkek:

Sony: a VPL-VW200 csúcsvetítő rendelésre lesz kapható
Sony VPL-VW60: az idei EISA díjas vetítő ősszel lesz kapható
Sony: az új BRAVIA 3LCD vetítők és egy világosban is használható vetítővászon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .