Sony AF8: az új 4K HDR OLED TV képernyőből megszólaló hanggal (Frissítve)

A Sony 2018-as AF8 4K HDR OLED TV-i is a gyártó legfejlettebb videoprocesszorával, a 139 illetve 164 centis képernyőt hangszórómembránként használó „Acoustic Surface” technológiával és Dolby Vision támogatással már idehaza is előrendelhetőek 799.900 Ft illetve 1.099.900 Ft áron.


Frissítés:

A Sony bejelentette, hogy mától Európában is elkezdi fogadni az előrendeléseket új AF8 OLED TV-ire.

„2018. április 9-től a Sony BRAVIA 4K HDR OLED AF8 televíziókészülékek előrendelhetőek a kijelölt kiskereskedőknél; 2018 április végétől pedig megjelennek az üzletekben. a Sony új BRAVIA OLED AF8 televíziók kimagasló 4K látványélményt nyújtanak. A több mint nyolcmillió saját fényt kibocsátó képponttal a Sony BRAVIA 4K HDR OLED AF8 modellek intenzív részleteket és lenyűgöző képminőséget kínálnak, így több mint négyszeresét nyújtva a Full HD részleteinek.” – áll a kiadott sajtóközleményben.

Az új Sony OLED TV-k bevezetésére új kapányt indít az alábbi videóval.

https://youtu.be/NNmzzMAefWs

A Sony AF8 OLED TV-k (KD-55AF8B és KD-65AF8B) 799.900 Ft és 1.099.900 Ft áron már a márka hazai kereskedőinél is előrendelhetőek, szállításuk pedig a hónap végén indul.

2018. Január 15.:

A Sony tavaly forgalomba került első nagy-képernyős A1 OLED TV-it a vásárlók és a szakma ítészei is jól fogadták, így azok továbbra is megmaradnak a 2018-as OLED TV kínálatban, mely a sikeres receptet követő új modellekkel bővül. Ezekben számos a tavalyiban is megtalálható technológiát alkalmaznak.

„Az új AF8 széria megörökölte a Sony egyedülálló „X1 Extreme” 4K HDR képprocesszorát, és az „Acoustic Surface” technológiát, hogy ne csak magas vizuális minőséget, de fenséges hangot is nyújtson”- áll a Sony sajtóanyagában.

A Sony „X1 Extreme” képfeldolgozó processzora három HDR formátumot támogat, melyek között ott lesz a Dolby Vision is egy jövendőbeli firmware frissítést követően. Az „Acoustic Surface” technológia pedig az OLED képernyőt membránként használva állítja elő a hangot, ami így közvetlenül a képből szólal meg.

Az AF8 készülékek már a 2018-as LG Display által gyártott OLED panelekre épülnek, de az előállított kép csúcsfényességére és színtartományára vonatkozó részletek egyelőre nem ismertek.

Az AF8 átdolgozott formaterve a „minimális méretű állvánnyal, lehetővé teszi, hogy azt többféle helyen is fel lehessen állítani”.

Az új készülékekben továbbra is az Android TV operációs rendszer működik, amivel alkalmazások, filmek, játékok érhetőek el a Google Play Áruházból vagy más tartalomszolgáltatásokról, beépített Chromecast és más Google funkciók is.

A Sony AF8 OLED TV-k valamikor tavasszal lesznek kaphatóak, de áruk még nem ismert.

BRAVIA 4K HDR OLED TV-k

AF8
(164 cm, 140 cm, 65”, 55”)

Képminőség

4K HDR processzor X1 Extreme

4K X-Reality PRO & TRILUMINOS Display

HDR kompatibilitás

HDR10, Hybrid Log-Gamma, Dolby Vision

Hang

Acoustic Surface technológia

Design

Minimalizált állvány

Smart funkciók

Android TV, keresés vezérlés beszédhang-felismeréssel, beépített Chromecast, Google Play tartalomszolgáltatás

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

2 hozzászólás “Sony AF8: az új 4K HDR OLED TV képernyőből megszólaló hanggal (Frissítve)” bejegyzéshez

  1. Ehhez a készülékhez a 2019. XI. 27-én kiadott programfrissítést a készülék csak ma ( 2020. III. 3-án ) találta meg. Nagyon kell vigyázni, hogy ne újítsuk a készüléket gondatlanul, mert igen nagy disznóólat csinál. A legelső teendő, hogy a programlistát ki kell menteni egy USB-re, utána mehet a frissítés, majd ha végzett, akkor gyári alapállapotba visszaállítás és teljeskörű automatikus ]jrahangolás. Ha ez megvan, akkor vissza lehet másolni rá a kimentett programlistát.

    Ha ezt nem tesszük, akkor a műsorújságban minden második sor üres lesz és nem lehet benne 2-3 lépésnél tovább lapozni. Sem lefele, sem felfele. Úgy vélem, a Sony, vagy a programfordító valamit nagyon elbaltázhatott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .