Sony: jön az Android 7.0 (Nougat) a 2016-2017-es TV-kre

1. Oldal

A Sony mától elkezdi az Android 7.0 (Nougat) verzióra frissítést Android TV-in, amivel azok olyan funkciókat tudnak majd, mint a kép-a-képben, a Google Cast 4K, a HLG HDR támogatása és a több Google fiók használatának lehetősége.


A Sony csak nemrég végzett 2015-2016-os TV-in az Android Marshmallow 6.0 bevezetésével, és a cég mától elkezdi a Nougat 7.0-ás verzióra való áttérést, és az ehhez kapcsolódó frissítés telepítését június végéig tervezi befejezni.

Sony A1 OLED lifestyle.jpg
Az új operációs rendszert először a márka 2017-es 4K HDR Android TV-i, a már idehaza is kapható BRAVIA A1 OLED TV-k, a ZD9 csúcskészülékek és a 2016 vége felé megjelent XD70, XD75, XD80, XD83 modellek kapják meg. A Sony megígérte, hogy a 7.0-ás verziót minden 2015-től megjelent készülék megkapja, de az első Android TV-k úgy tűnik kimaradnak ebből, legalábbis az első fázisban.

A frissítés új funkciókkal egészíti az eddigieket. Ezek között van alkalmazásokban a kép-a-képben, több Google fiók használatának lehetősége a TV-n, bizonyos 2017-es modelleknél a Bluetooth fejhallgatók támogatása, a Google Cast 4K és a HLG HDR formátum támogatása. Az új szoftver hibajavításokat és teljesítményoptimalizációt is tartalmaz.

A fentieken kívül az NVIDIA SHIELD streaming boxban már alkalmazott Android 7.0 olyan funkciókat tartalmaz még, mint például egy új többfunkciós menü, mélyebb rendszerszintű HDR támogatás, „app recording” és egyebek.

A Sony által az XE93, XE94, a BRAVIA A1 OLED TV és a ZD9 készülékekhez beígért Dolby Vision frissítésre valamikor később kerül sor.

Néhány hete a Google bejelentette az Android következő 8.0-as verzióját új felhasználói felülettel és Google Assistant funkcióval, de ezzel kapcsolatban a Sony még nem tett közzé semmit.

Kapcsolódó linkek:

Android TV: új felhasználói felülettel és Google Assistant funkcióval
Sony A1: májusban kerül forgalomba az OLED TV idehaza is
NVIDIA SHIELD: megújul a streaming box és frissül a korábbi is
Sony: a 2017-es 4K HDR LCD TV kínálatról
Sony BRAVIA A1: OLED TV hangkeltő képernyővel
Sony: itt az Android Marshmallow 6.0 a 2015-2016-os TV-kre
Sony BRAVIA Z: a tovább tökéletesített 4K HDR TV-k
Sony: további új 4K HDR és Android TV-k 2016-ban
Sony: a 2016-os BRAVIA 4K HDR TV-k jellemzői

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .