Sony BRAVIA CORE: már lehet filmeket vásárolni és kölcsönözni is

Még ha egyelőre nem is minden országban, de „a legjobb streaming képminőségű” Sony BRAVIA CORE mozialkalmazás a filmek vásárlását és kölcsönzését is lehetővé teszi.


2021-ben indult a Sony BRAVIA CORE streaming szolgáltatás a márka BRAVIA „XR” TV-in több mint 300 Sony Pictures filmet ígérve, és bármely más filmszolgáltatással összehasonlítva a „a legjobb streaming képminőséggel”. A 2022-es Sony BRAVIA XR LCD TV-kre és OLED TV-kre – köztük a díjnyertes BRAVIA XR MASTER Series A95K QD-OLED TV-kre az előtelepített BRAVIA CORE applikációval a felhasználók a legújabb prémium és klasszikus filmek sorát és a legnagyobb IMAX Enhanced filmkollekciót élvezhetik.

Sony BRAVIA CORE

Az érintett Sony TV-k tulajdonosai beváltható filmkrediteket kaptak az új stúdiómegjelenésekre valamint elérést a régebbi filmek katalógusához. A kreditek felhasználása után azonban eddig nem volt lehetőség a filmek megvásárlására és kölcsönzésére, de ez most megváltozik bár egyelőre még csak hat ország felhasználói számára.

Az erről szóló sajtóközlemény szerint: „Azok számára, akik már kimerítették filmkreditjeiket a BRAVIA CORE lehetőséget kínál a kiválasztott filmek megvásárlására és kölcsönzésére, így továbbra is élvezhetik a legjobb kasszasikereket és klasszikusokat a Pure Stream technológia legmagasabb streaming képminőségében, a közel veszteségmentes UHD BD-vel egyenértékű minőséget elérve, akár 80 Megabit/s streaming sebességgel.”

A filmek vásárlása és kölcsönzése már elérhető az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Lengyelországban és Svédországban. „További országok megerősítése később” várható a Sony közleménye szerint.

Az említett országokban a BRAVIA CORE kínálatában nemrégiben jelentek meg a Morbius, az Uncharted, a Spider-Man: No Way Home (Pókember: Nincs hazaút), a Ghostbusters: Afterlife (Szellemirtók – Az örökség) és a Cinderella című filmek.

A BRAVIA CORE Pure Stream technológiájával akár 80 Megabit/s sebességgel érhető el legjobb minőségű videó, de ehhez a biztonság kedvéért és az előpufferelés miatt minimálisan 115 Megabit/s internetsebességre lenne szükség. Márpedig a Sony TV-k 100 Megabit/s sebességű Ethernet csatlakozása nem teszi lehetővé a teljes streaming minőség elérését. Megfelelő WiFi kapcsolattal azonban biztosítható a kívánt adatátviteli sebesség.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .