Sony BRAVIA CORE: a legjobb képminőségű streaming szolgáltatás

A Sony elindította BRAVIA CORE streaming szolgáltatását több mint 300 filmmel „akár 80 Megabit/s streaming sebességgel a közel veszteségmentes UHD BD-vel azonos képminőségben”.


A Sony sajtóközleménye szerint indul a Sony Pictures Entertainment (SPE) együttműködésével létrehozott és az év elején már bejelentett Ultra HD Blu-ray képminőséget ígérő 4K HDR streaming szolgáltatása, a BRAVIA CORE™, ami azonban csak az új felsőkategóriás BRAVIA „XR” 8K és 4K LED LCD valamint 4K OLED TV-ken lesz elérhető.

Sony BRAVIA CORE

A közleményben Keith Le Goy, a Sony Pictures Television nemzetközi értékesítési és hálózati elnöke megfogalmazása szerint: „Összehozzuk a legjobb filmkészítőket és színészeket, és az így született játékfilmeket a Sony briliáns technológiájával és televízióival juttatjuk el a fogyasztókhoz. A BRAVIA CORE videoszolgáltatás, amit minden BRAVIA XR TV tartalmaz, a legjobb otthoni látványélményt nyújtja.”

A Sony A90J vagy Z9J készülékek vevői 10, a többi modellt vásárlói 5 filmkreditet kapnak, amelyeket több mint 300 új vagy még újabb filmre lehet beváltani, köztük olyanokra, mint a Venom, a Nyúl Péter, a Szellemirtók, a Szárnyas fejvadász 2049 és a Jumanji – A következő szint (Jumanji: The Next Level).

A készüléktulajdonosok emellett egy külön „Korlátlan Streaming” elnevezésű előfizetést is nyernek, ami egy „csokornyi bármikor és akárhányszor megtekinthető film, akár 4K HDR minőségben”. Ennek elérése 24 hónap az A90J és a Z9J készülékek vevőinek, míg a többi érintett modell vásárlójának 12 hónap. Azt még nem tudni, hogy mi történik a próbaidőszak után.

A Sony szerint a BRAVIA CORE az iparágban elsőként kínál Pure Stream™ technologiát, mely „akár 80 Megabit/s streaming sebességgel éri el a közel veszteségmentes UHD BD-vel azonos minőséget”. Eddig az Apple TV+ nyújtotta a legjobb streaming minőséget 40 Megabit/s feletti csúcssebességgel.

A BRAVIA CORE Pure Stream technológiájával 30 és 80 Megabit/s közötti a streaming. A 30 Megabit/s sebességű Pure Stream eléréséhez legalább 43 Megabit/s internetes sávszélességre van szükség. A 80 Megabit/s sebességgel elérhető legjobb minőségű Pure Stream pedig minimálisan 115 Megabit/s internetsebességet igényel a Sony magyarázta szerint.

A BRAVIA CORE kínálja az IMAX Enhanced filmek legnagyobb választékát, köztük olyanokat, mint a Pókember: Idegenben, a Kisasszonyok, az Egy kivételes barát, a Bad Boys: Mindörökké rosszfiúk, a Nyomd, Bébi, nyomd!, a Hotel Transylvania, és a Hupikék törpikék: Az elveszett falu.

Bruce Markoe, az IMAX Post, IMAX Corporation vezetője szerint: „Az IMAX Enhanced a legjobb módja annak, hogy filmszínházon kívül a kasszasiker szórakozás élményét élvezhessük. A Sony Pictures és a DTS közreműködésével több mint 50 IMAX Enhanced filmet újítottunk fel, melyek így a legmagasabb kép- és hanghűséggel élvezhetők a Sony BRAVIA XR készülékeken. Örömmel folytathatjuk az IMAX Enhanced kollekció bővítését a BRAVIA CORE szolgáltatáson, és alig várjuk, hogy minél többet átültessünk a kategóriájában legjobb streaming tartalomhoz és szórakoztató eszközökhöz, amit a fogyasztók szeretnek az IMAX-ban.

Az IMAX Enhanced igazából egy nagyon lazán kezelt követelményrendszer, ami előírja ugyan az IMAX képarány megjelenítését, de nem mindig. Az IMAX Enhanced 4K tartalmak előfordulnak HDR10 és HDR10+ formátumban egyaránt. Az érintett cégek korábban azt mondták, hogy „a DTS: X audioformátum dekódolásának egy speciális változatát” használják, de sok IMAX Enhanced kompatibilis eszköz köztük a Sony TV-i se támogatják ezt, és a BRAVIA CORE sem.

A Sony TV-k ugyan támogatják a Dolby Vision HDR-t, de a BRAVIA CORE tartalmak maximum HDR10 formátumban jelennek meg.

A BRAVIA CORE tehát már minden 2021-es BRAVIA „XR” TV-n elérhető Európában is. A cég egyelőre nem tervezi, hogy a szolgáltatást a korábbi modellekre is elérhetővé tenné.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .