Sony Crystal LED: 2023-ban megújul a moduláris displayrendszer

A Sony Crystal LED méretezhető óriásképenyők 2023-ban megjelenő BH és CH szériái alacsonyabb költséggel kínálnak kiváló képminőséget még mindig inkább csak céges és kereskedelmi felhasználásra.


A Sony Crystal LED prémium moduláris mikro LED displayrendszer tavaly bevezetett B és C szériáinak helyébe újabbak lépnek. A fényes és szín-gazdag BH széria (ZRD-BH12D és ZRD-BH15D) valamint a mélyebb feketét előállító CH széria (ZRD-CH12D és ZRD-CH15D) továbbra is céges és kereskedelmi alkalmazásokra illetve vetítőtermek számára készül. Ez azt jelenti, hogy házimozi céljára jelenlegi formájában nem éppen ideális.

SONY_Crystal LED_CH_BH

P1,2 mm-es és P1,5 mm-es pixelosztással is elérhető majd mindkét új széria, amelyek a sajtóközlemény szerint „a Crystal LED-hez társuló kivételes képminőséget és pontos színeket, valamint jobb telepítési rugalmasságot és energiafogyasztást biztosítanak – mindezt alacsonyabb költségek mellett”.

SONY_Crystal LED_CH_BH_szeriák

A BH széria magasabb, 1.700 cd/m2 fényességet és széles színskálát kínál, míg a CH széria 1.300 cd/m2 képfényesség mellett a versenytárs LED képernyőknél „tízszer jobb feketeszintet” ígér.

Az új displayrendszerek képfeldolgozó processzora továbbra is az „X1 for Crystal LED”, ami olyan funkciókat támogat, mint a Reality Creation, a 22 bites Super Bit Mapping és a Motionflow, hogy „sima képmegjelenítést, éles és pontos képeket valamint tiszta árnyalati átmeneteket biztosítson mozgáselmosódás nélkül”.

Az új szériák a „szuper-finom LED-ekkel” és az egyedi bevonattal széles nézőszöget biztosítanak természetellenes színeltolódás nélkül. Az új modellek előre összeszerelés és kalibrálás után kerülnek felhasználási helyükre. Egy jövőbeli firmware-frissítés automatikus színbeállítással még egységesebbé teszi a képernyőn megjelenő képet.

A telepítést könnyíti, hogy az új szériák szekrényei az eddigieknél körülbelül 10%-kal könnyebbek és 10%-kal vékonyabbak, a belőlük összeállított képernyő szerelése pedig ugyancsak gyorsabb. Az alkalmazott dedikált displaykontroller a ZRCT-300.

A nagyobb hatásfokú LED chipek használatának köszönhetően az energiafogyasztás a korábbinál nagyjából 25%-kal alacsonyabb.

A Sony Crystal LED BH és CH szériák 2023 tavaszán lesznek elérhetőek, és aki kíváncsi egy ilyen óriásképernyőre az a barcelonai ISE kiállításon láthat egyet február 3-ig.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .