Sony: Crystal LED display rendszer megújuló modulokkal

Az ISE 2018 kiállításon bemutatott Sony Crystal LED display rendszer lenyűgöző 8K x 2K felbontású, óriási dinamikájú és színterű képet produkált.


Az ISE 2018 kiállítás Sony standjának meghatározó látványeleme az a Crystal LED display rendszer volt, mely 8K x 2K felbontású és még a megvilágított csarnokban is óriási dinamikájú (kontrasztaránya: 1.000.000: 1 ) és színterű (140% sRGB) képével minden látogatót lenyűgözött. A képminőség ráadásul szinte egy teljes féltérben (179 fokos nézőszögben) azonosan kiváló. A képernyő egyedülálló módon skálázható megoldást kínál vizuális bemutatók, szimulációs és szórakoztatás céljára egyaránt.

A kiállításon látott Crystal LED óriásképernyőt úgy tűnt már nem a lassan két éve bemutatott modulokból állították össze, hanem kisebbekből. A standon el is mondták, hogy a 0,003 mm méretű micro LED-eken alapuló új modulgeneráció ez év tavaszától várható, de továbbra se lesz olcsó a maga négyzetméterenkénti 55.000 € (kb. 17 millió Ft) körüli árával.

A Crystal LED display használatához a Sony új kontrollert vezet be, az ZRCT-200-at, melynek HDMI és Display Port interfészei támogatják a HDR (SMPTE ST.2084  és S-Log3) tartalmakat is. Ezt egy új, a színbeállítást is megkönnyítő színkezelési megoldás egészíti ki, ami ugyanolyan színt képes megjeleníteni az olyan magas minőségű képernyőkön, mint az OLED monitorok és a Crystal LED display.

A Sony kidolgozott egy a 4K/10 bitesnél nagyobb felbontású tartalmak áttekintésére és megosztására alkalmas IP alapú rendszert is a Crystal LED displayhez, amivel a felhasználók számítógépen vagy táblagépen telepített webes grafikus felületen működtethetik a prezentációkat.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .