Sony: egy újabb 8K Crystal LED óriásképernyő

A Las Vegas-i NAB Show kiállításon mutatta be a Sony továbbfejlesztett mikro LED technológiájú 9,8 x 5,5 méteres 8K x 4K felbontású Crystal LED képernyőjét, amit a foci VB alatt a Fox Sports stúdiójában használnak majd.


A National Association of Broadcasters (NAB) évi Las-Vegas-i kiállításán a Sony által a televíziós műsorgyártók és terjesztők valamint a filmipar számára bemutatott új berendezései között ott volt egy 9,8 méter széles és 5,5 méter magas, vagyis 16:9 képarányú Crystal LED display. Az óriásképernyő valószínűleg ugyanazokból a kisebb mikro LED modulokból épül föl, amiből az amszterdami ISE 2018 kiállításon bemutatott Crystal LED display rendszer is.

A micro LED technológiájú Sony Crystal LED óriásképernyő 8K x 2K felbontású, csúcsfényessége nagyjából 1.000 nit (cd/m²), kontrasztaránya 1.000.000:1 és az sRGB színtér 140%-kát képes reprodukálni. A Display Daily kollégájának beszámolója szerint: „Ez egy RGB microLED videofal megoldás, ami nemcsak óriási, de hihetetlen képeket mutatott – az idő nagy részében. Azért mondom, hogy az idő nagy részében, mert a 24 vagy 30 kép/sec képsebességgel felvett tartalmak közelről nézve jelentős mértékű akadozást mutattak.” A cikkíró szerint ez az akadozás nagyobb távolságból nézve csökken ugyan, de ennél az alacsonyabb képsebességnél alapvetően a nagyobb fényerő, képdinamika és felbontás következménye. A 8K/120 kép/sec képsebességű kamerával felvett karneváli jeleneteknél már nem volt érzékelhető akadozás.

A képernyő egyébként szerephez jut majd a 2018-as FIFA Labdarúgó VB során, mert a Fox Sports ezt választotta a Moszkvában felállításra kerülő tévéstúdiójába.

A Sony a Crystal LED képernyőt elviszi majd a két hét múlva kezdődő CinemaCon kiállításra is, ahol azt a mozik számára kínálja.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .