Sony: gyárbezárások elbocsátások

1. Oldal

A Sony 8.000 elektronikai munkahely megszüntetésére és gyárai 10%-ának bezárására készül a japán gazdaság vártnál gyorsabb visszaesése miatt.
Sony_logo_150x150.jpgA Sony bejelentése szerint világviszonylatban 5%-os munkaerő-csökkentést hajtanak végre, és még azt is tervezik, hogy emelik termékeik árát, hogy a cég pénzügyi nehézségeit elháríthassa.

A ma reggel bejelentett lépés kapcsán a cég a következőket emelte ki: „A Sony a termékek árazását úgy szándékozik beállítani, hogy enyhítse a jen felértékelődésének hatását, csökkenti vagy késlelteti beruházási tervei egy részét, és leépíti vagy felhagy nem nyereséges vagy nem lényegi üzleti tevékenységeivel”.

„A továbbiakban a Sony azt tervezi, hogy átalakítja belföldi és tengerentúli gyártóüzemeit, átrendezi munkaerő-állományát és csökkenti annak létszámát.”

Becslésük szerint mintegy 8.000 alkalmazott válik feleslegessé, és ezen felül csökkentik a szezonális és ideiglenes munkaerőt is.

Úgy tűnik a japán elektronikai óriás visszafogja kutatás-fejlesztési kiadásait is, elhalasztja az új gyártási technikákra vonatkozó beruházásokat, kiszervezi telefonos CMOS képérzékelőinek gyártását, és összességében „hozzávetőleg 30%-al” csökkentik beruházásaikat az elektronikai üzletágban a következő pénzügyi évben.

A Sony a 2010 áprilisáig terjedő 14 hónapban hajtja végre a költségcsökkentést, melynek keretében 100 milliárd jennel (kb. 220 milliárd Ft) igyekszik megtakarítani a következő pénzügyi év végéig.

Arról még nincs döntés, hogy mely országokat érint majd a Sony intézkedései.

Kapcsolódó link:

Termeléscsökkentés és átszervezés a gazdasági válság hatására
A Sony 10.000 álláshelyet szüntet meg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .