Denon DVD-A1UD: a világ első univerzális Blu-ray lejátszója

1. Oldal

Az európai piacon jövő tavasszal megjelenő Denon DVD-A1UD Blu-ray lejátszó a DVD-Audio és SACD lemezeket is lejátssza HDMI/DENON LINK kimenetein natív digitális audiojel formájában vagy PCM-re konvertálva, teljes mélyhang-menedzsmenttel.
A Denon által bejelentett új csúcskategóriás Blu-ray lejátszó, a DVD-A1UD jövő márciustól kerülhet az európai szaküzletekbe ezüst és fekete házzal 4000 eurós (kb. 1.050.000 Ft) áron. A modell persze nemcsak azáltal különleges, hogy képes lejátszani a DVD-Audio és SACD lemezeket, de más műszaki megoldásait tekintve is. A BD-Live funkcióra kész DVD-A1UD-n ott a hálózati csatlakozó. E mellett a készülék új 4. generációs DENON LINK és HDMI kimenetei révén a különböző optikai lemezekről gyakorlatilag bizonytalanságtól mentesen továbbítható a jel, ami így a legtisztább minőségi kép és hang előállítását teszi lehetővé. S ez a világ első Blu-ray lejátszója, mely teljesen szimmetrikus 2-csatornás analóg hangkimenetet is kínál.

Denon_DVD-A1UD.jpg
A DVD-A1UD 19,8 kilós, az optimális mechanikai zavarvédettség érdekében alacsony tömegközéppontú konstrukciója gyakorlatilag teljes rezgésállóságot eredményez. A Denon új lemezmeghajtója a legnagyobb pontossággal olvassa az összes médiát. A hét blokkra osztott szerkezeti felépítés meggátolja az elektromos és mágneses zavarokat.

A magas minőségű hangot DDSC-HD analóg áramkörök szolgálják, az optimális hangfeldolgozást pedig gyártó saját „Advanced AL32 Processing Multi Channel” technológiája, melyet először a DVD-A1UD-ben alkalmaznak. Minden csatornában diszkrét 192 kHz/32 bites D/A átalakító működik. A tömörített kétcsatornás (MP3/WMA) és sokcsatornás (Dolby Digital/DTS) hangforrásokat a gyártó „Compressed Audio Restorer Multi Channel” hangrestauráló algoritmusa optimalizálja. A két HDMI kimeneten működik az AV Pure Direct. Az összes nagyfelbontású hangformátum mellett teljes a DTS-HD Master Audio és Dolby TrueHD valamint a DVD-Audio és SACD támogatás.

Denon_DVD-A1UD_csatik.jpg
A lehető legjobb Blu-ray és DVD kép érdekében a Denon új videojel-feldolgozást fejlesztett a DVD-A1UD-hez, melynek része az elismert Silicon Optix HQV REALTA processzor is. A lemezek HD és SD képeit digitális zajcsökkentéssel és „DENON Pixel Image Correction (D.P.I.C.)” a kontúrok természetességét biztosító eljárással is javítja a készülék, mely természetesen visszaadja a filmek 1080/24p képformátumát is. A HDMI és a komponens kimenetek számára kettős HD videojel feldolgozás állítja elő a jelet. A kimeneti kép függőlegesen megnyújtható az anamorfikus előtétlencsét használó vetítőkhöz CinemaScope (2,35:1) képarányú filmvetítéshez. A SOURCE DIRECT funkció biztosítja, hogy a lemez tartalma az eredeti formában és felbontásban legyen megjeleníthető. Az 1.3a verziójú HDMI kimenetek támogatják a Deep Colour és az eredeti HD audio bitfolyamok továbbítását is.

A DVD-A1UD kezelését grafikus felhasználói interfész segíti. A készülék már eleve támogatja a „BonusView” funkciókat és kész a „BD-Live” szolgáltatásokra is. Az RS232 interfészen keresztül történő teljes körű vezérlés mellett a lejátszó támogatja HDMI-CEC vezérlési protokollt is.

Kapcsolódó linkek:

Denon: az AVR-2809 AV vevőerősítő az IFA-n mutatkozik be
Denon: négy új 2008-as AV vevőerősítő
Denon: megfizethetőbb árú Blu-ray lejátszó lesz a DVD-1800BD

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .