Sony HDR-FX1E a világ első nagyfelbontású (HDV1080i) kamerarekordere

1. Oldal

Bár nem kifejezetten házi-mozi termék, de a nagyfelbontású videózás elterjedése szempontjából fontos hír ennek a kamerarekordernek a megjelenése.
A Sony HDR-FX1 kamera házi használatra a korábban csak a professzionális piacon elérhető magas minőségű digitális videotechnológiát alkalmaz. A kamera 3CCD-s, 3 x 1,12 megapixel-es (effektív 1,07 megapixel), magas szintű optikai tulajdonságokkal bíró, színtorzítást csökkentő és nagyfelbontást biztosító Carl Zeiss Vario-Sonnar T* lencsével szerelt. A kamera HDV képminősége rögzít DV szalagra.

HDV_logo_120x52.gif
A HDV kamera nemcsak a legjobb képminőséget megcélzó házi filmkészítéshez ideális, de filmvágók és újságírók számára is. Valójában bárhol, ahol magas képminőségre van szükség, a HDR-FX1 jól alkalmazható.

A nagyfelbontású televíziós készülékek piaci megjelenésével a rövid időn belül felmerült a vásárlók HD minőségű képrögzítési iránti igénye is. Ennek eredménye ez a csúcskészülék tekinthető HDV kamera, melyet kifejezetten otthoni használatra terveztek. A Sony következő lépésként a vásárlók igényeire reagálva nagyfelbontású kézi kamerát készül gyártani.

Sony HDR-FX1

A HDR-FX1 kompatíbilis a HDV1080i specifikációval, a 16:9 képarányú 8,5 mm-es CCD-ket újonnan fejlesztették csakúgy, mint a négyszer több információt feldolgozó, valós idejű MPEG2 kódolást/dekódolást végző „HD Codec Engine”-t. A kamerarekorder szabvány DV szalagra DV(576i) felvételt is képes készíteni, de a HDV-ben is azonos felvételi idő rögzíthető rá. A HDV felvétel tetszőleges DV formátumra (16:9/4:3) konvertálható. A kamera 89 mm-es LCD monitorral és 6,5 órás élettartamú InfoLITIUM teleppel rendelkezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .