Sony: hivatalosan is kapható a VAIO Magyarországon

1. Oldal

A Sony VAIO notebookjai a munka mellett az általuk nyújtott nagyfelbontású kép- és hangélmény, valamint a beépített Blu-ray Disc meghajtóik révén nemcsak a mobil szórakoztatást szolgálhatják, de egy házi-moziban is jó hasznukat lehet venni.
A Sony VAIO termékei 10 éve kaphatóak Európában, de mostantól hivatalosan megérkeztek Magyarországra is. Egyelőre a kiváló minőségükről elismert VAIO notebookok négy modellje lesz kapható idehaza, és a forgalmazó Sony Hungária Kft. a termékek mellett gondoskodik az azokhoz illő háttér- és szervizszolgáltatásokról is. Nemcsak a notebookok billentyűzete és operációs rendszere lesz magyar nyelvű, de a vevőszolgálat és a „VAIO Call Center” is, s a 2 éves nemzetközi garancia érvényesítése során háztól-házig működő futárszolgálat gondoskodik a meghibásodott illetve megjavított készülék el-, és visszaszállításáról.

Maga a VAIO márkanév mostantól a „Video Audio Intelligent Organiser” szavakat hivatott összefoglalni. A „Video” a kimagasló képi megjelenítést jelzi, az „Audio” a kiemelkedő hangzásélményt. Az utóbbit olyan technológiák támogatják, mint az SACD-knél használt DSD (Direct Stream Digital), a PC-s térhangzást megteremtő „Dolby Sound Room”, és a „VAIO Music Box”. Az „Intelligent” a „VAIO Media Plus”, a „DLNA”, és a „Cross Media Bar” kezelőfelület felhasználást könnyítő intelligens alkalmazásaira utal, az „Organiser” pedig arra, hogy ezen notebookok minden funkcióját összehangolják, így integrált rendszerben működteti a video-, audio- és intelligens elemeket.

A hazai piacra szabott négy modell a VAIO FW két típusa, a VAIO TT, és a VAIO Z. Mindegyikbe építenek Blu-ray Disc olvasót (egybe írót is), és mindegyik rendelkezik HDMI kimenettel a nagyfelbontású képlejátszáshoz.

VAIO Z_BD.jpgAz 529.990 Ft-ért kínált csúcsmodell VAIO Z-t a kifinomult design és fejlett funkcionalitás, a szénszálas konstrukció miatt könnyű, de mégis ellenálló kialakítás jellemzi. A LED-es háttér-világítású 33,3 centis (13,1”) 16:9-es képarányú „X-black” LCD kijelző mély feketét és az NTSC színtér 100%-át elérő színreprodukciót ígér, felbontása WXGA++ (1600 x 900 pixel). A notebook különlegessége, hogy a hatékony energiafelhasználás érdekében egy úgynevezett „Stamina Mode” kapcsolóval a felhasználó 2 grafikus chipset között választhat méghozzá működés közben. Ha 3D grafikus teljesítményre van szükség ezzel kapcsolható be az NVIDIA GeForce 9300M GS GPU, ha viszont nincs szükség erre, akkor az integrált Intel grafikus kártyát használva az akku több mint 5 óra használatot biztosít.

VAIO FW LIFESTÍLE.jpg
A nagyfelbontású szórakoztatást a két VAIO FW típus szolgálja leginkább. Az elegáns kompakt design, a magnézium váz, az ergonomikus billentyűzet mellett a két típus 41,7 centis (16,4”) 16:9-es képarányú „X-black” LCD képernyővel rendelkezik. A 349.990 Ft-ért kínált VGN-FW21Z kijelzője teljes HD, azaz 1920×1080 pixel felbontású és azt az ATI Radeon HD3650 512Mb-os grafikuskártyája hajtja meg. A 229.990 Ft-ba kerülő VGN-FW21E típusnak 1600×900 pixel felbontású a képernyője és ATI Radeon HD3470 256Mb-os videokártyát építenek bele. Az utóbbi típus csak a Blu-ray Disc olvasására képes, míg a drágábbikba az új optikai formátum írására is alkalmas meghajtót építenek, s így akár a nagyfelbontású videokamerával rögzített és a laptopon megszerkesztett videót mindjárt Blu-ray Disc-re lehet rögzíteni.

A legkisebb VAIO TT modell a gyakran utazó üzletemberek választása lehet, akik számára a kifinomult megoldások és design mellett a több mint 7 órára elegendő energiát biztosító akkumulátor és a mindössze 1,3 kg-os tömeg a fontos. A világ legkisebb és legkönnyebb Blue-ray notebookja tartós 28,2 centis (11,1”) „X-black” LED-es megvilágítású 16:9 képarányú LCD képernyője 1366×768 pixel felbontású.

Kapcsolódó link:

Miért nincs Blu-ray az új MacBook laptopokban?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .