Sony HT-A7000: az új 7.1.2 csatornás csúcs soundbar

Az új 7.1.2 csatornás Sony HT-A7000 hangrendszer a Dolby Atmos és DTS:X hangformátumokból és a Vertical Surround Engine és az S-Force PRO Front virtuális surround technológiákkal hoz létre háromdimenziós hangteret.


A Sony új csúcs soundbar hangrendszerét úgy hirdeti, hogy azzal „abszolút valósághűen veheti körül magát” a filmek, játékok és zenék élvezete közben.

Sony HT-A7000 térhangzás

A Sony közlése szerint: „A 7.1.2 csatornás HT-A7000 a fejfölötti hangokhoz két felfelé sugárzó hangszóróval, a szélesebb térhangzásért két beam nagyfrekvenciás meghajtóval, öt fronthangszóróval és a mély basszusért egy beépített kettős mélynyomóval rendelkezik. A Vertical Surround Engine és az S-Force PRO Front Surround technológiákkal párosítva a HT-A7000 virtuális térhangzást hoz létre, ami minden irányból körülveszi, így teljes mértékben élvezheti a Dolby Atmos és a DTS:X izgalmát.”

A HT-A7000 tehát támogatja a Dolby Atmos és DTS:X objektumalapú hangformátumokat, két felfelé irányuló hangszórója a fejfölötti hangokat a mennyezetről visszaverve állítja elő, az úgynevezett beam nagyfrekvenciás sugárzók lyukakon keresztül széles nyalábban sugározzák az oldalfalakra a hanghullámot, a front hangszórókból megszólaló hangteret pedig az S-Force PRO Front Surround szélesíti.

Az X-Balanced Speaker felfelé sugárzó, mélynyomó és fronthangszórók téglalap alakúak így maximalizálva azok membránfelületét és növelve a velük előállított hangnyomást.

Sony HT-A7000 felépítés

A HT-A7000 a körülölelő 3D zenei hangélményt teremt a Sony 360 Reality Audio objektumalapú hangformátum támogatásával, amihez a felhasználók az Amazon Music HD, a Deezer, a nugs.net és a TIDAL zeneszolgáltatásokon találnak megfelelő formátumú tartalmakat. A digitális zenefájlok tömörítés során elveszett magas hangtartományát a DSEE Extreme funkciója állítja vissza.

A Sony csúcs soundbar hangrendszere az adott szobához optimalizálható beépített mikrofonjaival. Ezt a sajtóanyag úgy magyarázza: „A HT-A7000 beépített mikrofonokat tartalmaz, amelyek minden munkát elvégeznek helyettünk, hogy tökéletes surround hangzást biztosítsanak szobánkban. Nincs szükség a hangszórók pontos elhelyezésére sem. A Sound Field Optimization (hangtér-optimalizálás) intelligensen felméri a szoba magasságát és szélességét, valamint az opcionális mélynyomó és a hátsó hangszórók pozícióját, és tökéletesen optimalizálja a hangzást a szoba elrendezéséhez. A HT-A7000-en opcionális hangszórókkal vagy azok nélkül is élvezhető a Sound Field Optimization, ami az első beüzemeléskor vagy a nyitómenüből is aktiválható.

A mellékelt kábellel a hangrendszerhez csatlakoztatható egy Acoustic Center Sync funkcióval rendelkező BRAVIA TV center hangsugárzóként a szereplők párbeszédét vagy az énekes hangját a képernyőből megszólaltatva.

Az integrált felhasználói felülettel a hangeszköz beállításai automatikusan megjelennek a BRAVIA TV Gyorsbeállítások menüjében a hangmódok, a hangmező és a hangerő egyszerű vezérléséhez.

A HT-A7000 elérést biztosít népszerű zenei streaming szolgáltatásokhoz, mint a Spotify, de zenei bitfolyamok megszólaltatásához támogatott a Chromecast, az Apple AirPlay 2, a Spotify Connect alkalmazás, és a Bluetooth is.

A soundbar kompatibilis a Google Assistant és az Amazon Alexa hangvezérléssel, a Google Home alkalmazással hozzáadható a hangszórócsoporthoz, ezután pedig könnyedén indítható a zenelejátszás, módosítható a hangerő, de számos más funkció is aktiválható a hangvezérlés révén.

Sony HT-A700 opciókkal

A még mélyebb basszushoz opcionális két vezeték-nélküli mélynyomóból lehet választani Az SA-SW5 mélynyomó 180 mm-es hangszóróval, passzív sugárzóval és 300 W-os erősítővel, az SA-SW3 160 mm-es hangszóróval basszusreflex konstrukcióval és 200W-os erősítővel rendelkezik. A még tökéletesebb térhangzáshoz választható az SA-RS3S 100W-os összteljesítményű vezeték-nélküli hátsó hangsugárzópár mely akár falra is szerelhető.

Szeptembertől lesznek kaphatóak az új Sony termékek az alábbi árakon:
HT-A7000 1300 €, (kb. 470.000 Ft)
SA-RS3S 500 € (kb. 180.000 Ft)
SA-SW3
500 € (kb. 180.000 Ft)
SA-SW5 800 € (kb. 290.000 Ft)

Sony HT-A7000 csatlakozók

A Sony HT-A7000 főbb jellemzői:
Konfiguráció:

 • 7.1.2 csatornás soundbar
 • 2 felfelé sugárzó hangszóró a fejfeletti hangokhoz, 2 beam nagyfrekvenciás sugárzó az oldalsó hangokhoz, 5 front hangsugárzó, beépített kettős mélynyomó
 • 11 csatornás digitális S-Master HX erősítő, 500W összteljesítménnyel
Hangfunkciók és támogatások:

 • Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, Dolby Atmos, Dolby Dual mono
 • DTS, DTS HD High Resolution Audio, DTS HD Master Audio, DTS ES, DTS 96/24, DTS:X,
 • LPCM
 • USB-n: DSD, Wav, Flac, ALAC, AIFF, HE AAC, AAC, mp3, Monkey Audio, WMA, Ogg Vorbis
 • 360 Reality Audio Amazon Music HD, Deezer, nugs.net és TIDAL zeneszolgáltatásokon
 • High-Resolution Audio
 • DSEE Extreme
 • Hangtér optimalizálás beépített mikrofonokon át
 • Vertical Surround Engine
 • S-Force Pro Front Surround
 • Dolby Speaker Virtual, Dolby Surround, Neural:X
Csatlakozás, médialejátszás:

 • 2x HDMI 2.1 be-, 1x HDMI 2.1 (eARC/ARC) kimenet (HDCP 2.2; 8K60 HDR, 4K120, HDR10, HLG és Dolby Vision továbbítás; BRAVIA SYNC/ HDMI® CEC)
 • Optikai audiobemenet (Toslink), Analóg audiobemenet (sztereó mini Jack), USB typeA
 • S-CENTER kimenet kompatibilis BRAVIA TV-khez (Z9J, A90J, A80J, X95J)
 • Integrált TV kezelőfelület (Z9J, A90J, A80J, X95J, X90J, X85J és X80J)
 • Bluetooth Ver5.0 (A2DP)
 • Wi-Fi IEEE802.11 a/b/g/n/ac
 • Chromecast, Spotify Connect, Apple AirPlay 2, Bluetooth, USB
Főegység méret és tömeg:

 • 1300 x 80 x 142 mm; 8,7 kg
Opciók:

 • Vezeték-nélküli SA-RS3S hátsó hangsugárzó
 • Vezeték-nélküli SA-SW5 (300W) vagy SA-SW3 (200W) subwoofer

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .