Samsung: kész a továbbfejlesztett 2021-es The Wall óriásképernyő

A Samsung Electronics bejelentette a 2021-es továbbfejlesztett és monstre méretű The Wall mikro LED display globális bevezetését.


A Samsung The Wall mikro LED (MicroLED) moduláris óriásképernyője első változatát még a CES 2018-on bemutatta be, amit aztán The Wall Professional néven üzleti célokra és The Wall Luxury márkanéven kifejezetten luxus lakóterekbe is kínált.

Samsung-2021-The Wall

A 2021-es The Wall (modell elnevezése: IWA) bevezetését bejelentő sajtóközlemény szerint a több mint 25 méteres (1.000 hüvelyk) hatalmas képernyő „kiterjedt vásznat” alkot, amin a legjobb minőségű tartalmakat lehet megjeleníteni a nagyközönség számára az új mesterséges intelligenciát (AI) alkalmazó képfeldolgozási technológiával, a továbbfejlesztett 120Hz-es képfrissítéssel és sokoldalú telepítési lehetőségekkel.

Az új Micro AI processzor akár 16 felskálázásra és mély tanulási technológiára felkészített különböző neurális hálózati modellt használva a videó minden képkockáját azonnal elemzi és optimalizálja, akár 8K felbontásig és a kontrasztot is fokozva valamint a zajt is eltávolítva.

A Wall’s Black Seal technológia tökéletes egyenletességet biztosít a képernyőnek, ami így zavartalan képfelületet alkot a tisztább fekete szintekhez, megnövelt képmélységgel, páratlan kontrasztot és makulátlan részletekkel. Az 1.600 nit (cd/m2) csúcsfényesség révén a The Wall tiszta képeket kínál világos környezetben is. Az Ultra Chroma technológia a keskenyebb hullámhosszak révén kétszer tisztább és a hagyományos LED-eknél pontosabb vörös, zöld és kék (RGB) színösszetevőket hoz létre. A LED-ek mindegyike most akár 40%-kal is kisebb az egy évvel ezelőtt alkalmazottakhoz képest, így a színek egyenletességének fokozása és a nagyobb kontraszt érdekében megnövelni lehetett a pixelek közötti tiszta fekete teret.

Az idei modellt könnyebb telepíteni az új vezeték-nélküli dokkoló csatlakozóknak és a keret nélküli kialakításnak köszönhetően, és a tavalyihoz képest fele olyan mély a szerelt készülék. A moduláris technológiával a 2021-es The Wall a legkülönfélébb helyekre, többek között homorú, domború felületre, mennyezetre, függesztve, ferdén és L-alakban is felszerelhető. A felhasználóknak a gyári összeillesztő beállítással csak egyszer kell beállítaniuk a képernyőt, kiküszöbölve a modulonkénti időrabló beállítást.

Samsung-The-Wall-2021

A Samsung azt állítja, hogy a 2021-es The Wall az eddigi legrészletesebb képet nyújtja az iparág első 8K felbontásával, a 120 Hz-es képfrissítési gyakoriságával és a Simple 8K lejátszással. A képernyőóriás vízszintesen 16K felbontásig konfigurálható, 15.360 x 2160 pixel elrendezéssel (a szokványos 16:9 képarányú kialakításban 8K azaz 7.680 x 4.320 pixel a felbontás).

A The Wall Micro HDR és Micro Motion funkciói 20 bites feldolgozással biztosítanak egyenletes képminőséget, A nagy képernyő négy részre osztva (PBP) is használható, amelyeken négy különböző tartalomforrás 4K felbontású képe jeleníthetők meg. A 4-PBP funkció üzleti célokra használható, ahol több képernyőre van szükség.

A The Wall a biztonságot szem előtt tartva a minimális kék fénykibocsátás okán megfelel a TÜV Rheinland Eye Comfort , azaz szemnek kényelmes minősítésének.

Hyesung Ha, a Samsung Visual Display üzletágának vezető alelnöke szerint: „A 2021-es The Wall az eddigi legmerészebb és legsokoldalúbb képernyőnk, ami álomkörnyezetük kialakításához teljes irányítást biztosít a vállalkozások számára.”

A Samsung első 279 centis (110”) szokványos formájú MicroLED TV-je , ami inkább felkeltheti a tehetősebb fogyasztók némelyikének érdeklődését, az USA-ban 156 000 dollárért (kb. 47,6 millió Ft) április óta már kapható.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .