Sony HT-G700 és HT-S20R: új megfizethető hangprojektorok

Az új Sony hangprojektorok közül a Dolby Atmos és DTS:X kompatibilis HT-G700 virtuális 7.1.2-es térhangzást ígér, a karcsú HT-S20R pedig 5.1 csatornás hangot.


A szokványos TV-k hagyományosan nem túl szofisztikát hangrendszere helyett ajánlja a Sony új hangprojektorait, melyek közül HT-G700 mozis térhangzást és tiszta dialógusokat ígér.

A 3.1 csatornás HT-G700 a Dolby Atmos és DTS:X hangformátumokból egy 7.1.2-es hangrendszer térhangzásának megfelelő megszólaltatását ígér. A hangprojektor ehhez a Sony „Vertical Surround Engine” elnevezésű függőleges hangteret produkáló eljárását használja. Vagyis a HT-G700 három front hangsugárzójával és a Sony jelfeldolgozó eljárásával (vagy a DTS Virtual:X technológiájával) állítja elő a függőleges összetevőket is tartalmazó virtuális háromdimenziós hangteret, elhelyezve benne a hangobjektumokat. A jelfeldolgozást továbbfejlesztve állítólag kiterjedtebb területen élvezhető a térhatású hang. Az AE (Audio Enhancement) gombot bekapcsolva a HT-G700 még normál sztereó audiojelből, vagyis bármely TV-s műsor és film hangjából képes akár 7.1.2-es térhangzást produkálni.

A HT-G700 külön center hangsugárzója tisztán hallható énekhangot  és dialógusokat garantál. Kiválóan alkalmas a zenére is, mivel gazdag, részletes hallgatási élményt nyújt. A hangprojektor tartalmazza az S-Force PRO technológiát, ami a hangot a TV képernyőjének magasságába emeli, így biztosítva a tökéletes élményt.

A megszólaló hang ideális beállításához Automatikus hangzás, Standard surround, Mozi, Zene, Éjszakai vagy Beszédhang üzemmódok közül választhat a felhasználó.

A 400 W összteljesítményű HT-G700 része egy a gazdag basszusokat előállító vezeték-nélküli mélynyomó. A hangprojektor csatlakoztatására a legjobb 4K/60p videojellel, HDR10, Dolby Vision és HLG kompatibilis HDMI be- és kimenet szolgál – mely utóbbi tudja az eARC funkciót is -, de összeköthető a TV-vel optikai digitális bemeneten vagy Bluetooth kapcsolaton át is. A hátlapon van még egy USB-A port is zenefájlok lejátszására.

A HT-S20R 5.1 csatornás házimozi hangrendszer a 3 csatornás hangprojektorral, a hátsó hangsugárzókkal, a külön mélynyomóval és összesen 400 W teljesítménnyel biztosít mozihangzást Dolby Digital hangformátumból. A hallgatni kívánt tartalomhoz Automatikus, Standard, Mozi, Zene, Éjszakai vagy Beszédhang üzemmódok közül lehet választani.

A HT-S20R mélynyomójának hátulján egy-egy ARC funkciójú HDMI portot, optikai digitális (Toslink) és analóg mini Jack bemenetket, előlapján USB-A portot találunk. Utóbbin át WAV, MP3 és WMA hangfájlok játszhatóak le, de Bluetooth kapcsolaton át is lehet zenéket megszólalatatni.

Mindkét új Sony hangprojektor májustól már kapható, a HT-G700 159.900 Ft, a HT-S20R 89.900 Ft. (most bevezető áron 79.900 Ft) fogyasztói árakon.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .