Apple TV 4K: új hardvert jelez a tvOS 13.4 béta kódja

Úgy tűnik, hamarosan megújul a népszerű Apple TV médiadoboz, legalábbis a nemrégiben kiadott iOS 13.4 béta verziója tartalmaz utalásokat egy új modellre.


A 9to5Mac talált a tvOS 13.4 béta verziójának kódjában utalásokat egy új Apple TV modellre, ami az eddig ismeretlen „T1125” kódnéven szerepel benne. A jelenlegi Apple TV 4K a „J105a”, az Apple TV HD modell pedig a „J42d” kódneveken ismert. A kódnév eleji „T” betű azt sugallja, hogy ez csak egy belsőleg használat valószínűleg prototípus modell lehet, ami még nem teljesen kész.

Az új médiadoboz újdonságairól egyelőre nem tudni semmi pontosat, de annak maximálisan támogatott képminősége marad a 4K HDR, és a tvOS 13.4 belső fájljai alapján arra lehet következtetni, hogy a hardver az arm64e architektúrán alapul, amit az A12 és A13 Bionic chipekben is használnak.

A jelenlegi Apple TV 4K A10 Fusion chipjével az egyik legerősebb médialejátszónak tekinthető, de 2017 szeptemberében jelent meg, tehát nem meglepő, hogy az Apple már tervezi megújítását. A nagyobb teljesítményű processzorra különösen az Apple Arcade szolgáltatás grafikailag igényesebb játékai miatt lenne szükség.

Az elmúlt évben már keringtek pletykák a következő generációs Apple TV-ről, amelyek megemlítették annak lehetőségét, hogy abban már az A12 Bionic chip működik majd és HDMI 2.1 csatlakozása lesz. Ha az utóbbi megvalósul, akkor az új hardverrel 4K120Hz-es tartalmakat is lejátszhatna a médiadoboz, ráadásul tudná a jobb játék- és videoélményhez szükséges ALLM, VRR, QMS funkciókat. Elvárható lenne, hogy az új médiadoboz hardveresen támogassa az új AV1 videoformátum dekódolását, már csak azért is, hogy az így kódolt YouTube 4K HDR videók nézhetőek legyenek vele. A HDR videojátékok is támogatottak lehetnének, és a tvOS-ben megvalósított HLG HDR formátum aktiválhatóságának is itt lenne az ideje. Lehetne tökéletesíteni az automatikus képsebességváltás funkción, hogy az ne csak a 23,976, de a számos streaming szolgáltató által használt 24 képkocka/sec képváltási gyakoriságot is támogassa, és bővíteni az AirPlay TV audio lehetőségeit, hogy az valóban jól használható legyen.

Talán az Apple éves tavaszi rendezvényén jelenti majd be az új hardverrel rendelkező médiadobozt.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..