Sony: január végén érkezik a Dolby Vision négy TV szériára

Közel egy évvel a CES 2017-es sajtóbejelentés után a Sony négy csúcskategóriás TV szériája jövő január végén végre megkapja a Dolby Vision HDR frissítést.


Most már hivatalosnak tekinthető, hogy a Sony négy csúcskategóriás TV szériája január végéig megkapja a Dolby Vision HDR tartalmak képminőségének teljes élvezetéhez szükséges firmware frissítést. Ezt maga Hirai Kaz a japán márka vezére jelentette be.

A szeptemberi IFA 2017 alkalmával már megjelentek kiszivárogtatások, a CEDIA 2017 után pedig már tényként kezelték, hogy a Sony már befejezte a firmware fejlesztését és azt teszteli, hogy az minden lehetséges tartalomforrással (streaming, Ultra HD Blu-ray) megfelelően működik-e. November végén aztán a Forbes már beszámolt  egy találkozót záró bemutatóról, amin a résztvevők egy Sony A1 OLED TV-n működő Dolby Vision formátumú klipeket láthattak. Sejthető volt, hogy a márka már közel lehet a várva várt frissítés kiadásához.

A négy Sony TV széria, mely a prémium Dolby Vision formátum kezelésére alkalmas az A1 OLED TV-k valamint az XE93/XE94 és ZD9 LCD TV-k, melyek mindegyikének képfeldolgozását az úgynevezett „X1 Extreme 4K HDR Processor” végzi.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .