Sony BRAVIA Z: a tovább tökéletesített 4K HDR TV-k (Frissítve)

1. Oldal

A Sony új ZD9 szériájú BRAVIA 4K HDR TV-i új képernyő technológiával mélyebb feketét, nagyobb csúcsfényességet és valóságosabb, pontosabb színeket reprodukálva állítanak elő nagy dinamikatartományú képet, és rövidesen 254 centis képmérettel is kapható.


Frissítés:

A Sony megkezdte a legnagyobb 254 centis (100 inch) ZD9 szériájú BRAVIA 4K HDR TV gyártását, ami először Japánban, majd rövidesen Európában is kapható lesz.

2016. július 26.:

A Sony Londonban mutatta be idei új csúcskategóriás ZD9 szériájú BRAVIA 4K HDR TV-it. Az Ultra HD felbontású és HDR megjelenítésre képes készülékek „Z” megjelölése a végsőkig tökéletesített képernyő technológia utal a Sony szerint.

Sony ZD9-1.jpg
A ZD9 165, 190 és 254 centis (65, 75 és 100 inch) síkképernyővel lesz kapható, és mindháromban az a „Backlight Master Drive” technológia működik, amit a Sony prototípus képernyőben mutatott be a CES 2016-on. A prototípus a HDR képhez 4.000 nit (cd/m²) fényességet produkált, de azt nem tudni, hogy a fogyasztói változat mit tud, bár a gyártó szerint a ZD9 TV-ket a nappali szobákhoz optimalizálták.

A kiadott sajtóközlemény szerint a precíziós háttérvilágítást turbózó „Backlight Master Drive” technológiával növelhető a fényesség és a kontraszt. A technológia nem a hagyományos értelemben vett helyi fényszabályzású zónákra, hanem egyedileg vezérelt LED-ekre épül, bár azt a cég nem árulja el, hogy hány ilyen van a TV-kben.

„Korábban több LED-ből álló zónákban történt a helyi fényszabályzás vezérlése. A legújabb pontos világítási algoritmussal kombinálva a Backlight Master Drive diszkrét LED vezérlése mindenegyes LED-et külön képes le- vagy felszabályozni. Ez az innovatív algoritmus teljes pontosságot biztosít a páratlan kontraszthoz és valósághűséghez.” – áll a közleményben.

A TV-k új „4K HDR Processor X1 Extreme” elnevezésű processzora 40%-kal több valósidejű képfeldolgozást végez, mint az eddigi „4K Processor X1”. Három új technológia javítja a HD, 4K és 4K HDR videók tisztaságát, színhűségét és kontrasztját.

Az „Object-based HDR remaster” a jelenet képét analizálva korrigálja a képobjektumok színét és kontrasztját, és így reprodukálva azt részletezett textúrával és a valósághoz hűen. A technológia a standard dinamikatartományú HD tartalmakat is közel 4K HDR minőségűre konvertálja fel.

A „Dual database processing” a jelenlegi felskálázási adatbázison kívül zajcsökkentéshez egy további Sony exkluzív adatbázissal bővíti az eljárást, mely képmintázatok ezreiben keresve távolítja el a nem kívánt zajokat és minden képet tiszta 4K képpé skáláz fel.

A „Super Bit Mapping 4K HDR” 14 bites jelfeldolgozással és a 8 bites Full HD és a 10 bites 4K forrásjeleket 14 bitre felkonvertálva 64-szer több színárnyalati lépcsővel egyenletesebb képet hoz létre.

A TV-k Google Android TV operációs rendszere alkalmazások és játékok letöltését teszi lehetővé a Google Play Store-ból, és beszédhang felismeréssel kereshetőek filmek és TV sorozatok. A Google Cast révén pedig okostelefon vagy táblagép tartalma irányítható át a TV-kre.

A készülékek 4K és HDR tartalmakat érhetnek el például a Netflix és az Amazon Video streaming szolgáltatásokról, és Ultra HD Blu-Ray vagy más hasonló lejátszó is csatlakoztatható TV-khez HDMI-n át.

A Sony KD-65ZD9B, KD-75ZD9B, KD-100ZD9B TV-k augusztus, szeptember hónapokban kerülnek forgalomba 5.000, 7.000 és 70.000 € (kb. 1.565.000, 2.190.000 és 21.900.000 Ft) árakon.

Sony ZD9_jellemzok.jpg
Kapcsolódó linkek:

Amazon Video: van már alkalmazás Sony Android TV-kre is
Sony: itt az Android Marshmallow 6.0 a 2015-2016-os TV-kre
Sony: további új 4K HDR és Android TV-k 2016-ban
Sony: a 2016-os BRAVIA 4K HDR TV-k jellemzői
Sony: készülékek saját 4K-HDR megjelöléssel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .