Sony: már kapható az új VPL-HW10 házi-mozi vetítő

1. Oldal

A Sony idei házi-mozi vetítői között már a belépőmodell VPL-HW10 is teljes HD felbontású, és 480.000 Ft alatti fogyasztói árával brutális árversenyre készteti a konkurenseket.
A szeptemberi IFA kiállításon bemutatott Sony VPL-HW10-ről már beszámoltunk. Mivel a vetítő első példányai már megtekinthetőek és kipróbálhatóak a szakboltokban, ezért röviden érdemes áttekinteni mit is kap az, aki kifizeti érte az igen kedvezőnek mondható 479.900 Ft-os árat.

Sony_vpl-hw10.jpg
A VPL-HW104013 lelkét a gyártó korábbi vetítőiben már bizonyított, 1920×1080 pixel felbontású SXRD™ (LCOS) képmodulátor chipek alkotják, melyek ismerten finom panelszerkezetük révén szinte teljesen homogén, pixelezettségtől mentes kép vetítését teszik lehetővé, ráadásul a 2,5 milliszekundumos válaszidőnek köszönhetően a mozgóképek felbontása is kiváló. A vetítő képmodulátor paneljei precízen beállíthatóak az éles színátmenetek színhibáinak elkerülése érdekében.

A nem csekély, maximálisan 1000 ANSI lumenben specifikált fényerővel még enyhe környezeti megvilágításban is élénk képet lehet vetíteni a VPL-HW104013-el, és a videóra optimalizált 550-700 lumen is elegendő ahhoz, hogy egy 3 méter képátló alatti 16:9-es vásznon elérjük a mozikban megkövetelt minimális felületi fényességet. Az „Advanced Iris 2” dinamikus fényszabályzással elérhető 30.000:1 dinamikus kontrasztarány a sötét jelenetek estében elegendően mély feketét és finom sötét árnyalati részletek megjelenítését ígéri.

A vetítő nagyfelbontású kép visszaadásához szükséges felbontású és fókuszkarakterisztikájú ARC-F manuálisan kezelhető lencséje 1,6-szeres nagyításátfogású. A függőlegesen 65%-al, vízszintesen 25%-al eltolható kép megkönnyíti a VPL-HW104013 elhelyezését.

A VPL-HW104013 BRAVIA ENGINE 2 képjel-feldolgozása élénk színeket és kiváló képminőség biztosít, melyről nyolc különböző, a kontrasztot pontosító, a különböző képzajokat csökkentő, és a színvisszaadást optimalizáló eljárás gondoskodik.

A színeket tetszőlegesen módosíthatjuk a „Real Colour Processing” kezelőfelület segítségével. A vetítő támogatja az szélesebb „x.v.Colour” (xvYCC) színtérleíró szabványnak megfelelő, valamint a „Deep Colour” színfelbontású színek megjelenítését is.

Sony_vpl-hw10_csatik.jpg
A VPL-HW10 oldalán többek között két HDMI bemenet található, melyek a másodpercenként 24 képkockás 1080p videojeleket is fogadják, amit aztán a „24p True Cinema” funkció révén a vetítő kadenciahelyesen jeleníthet meg. A „BRAVIA Theatre Sync” elnevezésű HDMI-CEC vezérlésnek köszönhetően az összekötött kompatibilis lejátszó távirányítóján a „Play” gombot megnyomva a vetítő is magától bekapcsol, a távirányító „Power/Standby” gombjára pedig minden összekötött készüléket kikapcsol.

Aki mondjuk kb. 4 méter távolságból is szeretné valóban kiélvezni a teljes, 1920×1080 pixel felbontású kép nyújtotta részletek élményét, az vegye fontolóra, hogy egy 2,5 méteres képátlójú vászonra a VPL-HW104013-el vetítve ez tökéletesen elérhető.

Kapcsolódó linkek:

Sony VPL-VW80: az új továbbfejlesztett teljes HD felbontású vetítő
Sony VPL-HW10: az új kedvező árú teljes HD felbontású vetítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .