Sony VPL-VW80: az új továbbfejlesztett teljes HD felbontású vetítő

1. Oldal

A Sony BRAVIA VPL-VW80 vetítője 1080p teljes HD felbontású SXRD™ képmodulátoraival, Motionflow sötét képkockákat beillesztő 100Hz-re duplázott képfrissítési rendszerével, és BRAVIA ENGINE 2 jelfeldolgozásával kiváló képminőséget ígér.


A BRAVIA VPL-VW80 szívét a nagy képsebességű SXRD (LCOS) képmodulátor panelek adják, melyek másodpercenként 100 képkocka frissítésével kivételesen egyenletes mozgásmegjelenítést biztosítanak. A tiszta és pontos, teljes 1920×1080 pixeles HD kép a panel finom mikro szerkezetének tudható be. A 7 mikrométeres pixelek közötti mindössze 0,25 mikronos rés miatt a kép teljesen mentes a látható pixelrácsozattól. A 2,5 ms-os reakcióidő is hozzájárul a sima és természetes mozgáshoz.

A vetítőben alkalmazott „Motionflow” eljárás az eredeti videojelforrás képkockáiból állít elő köztes képkockákat, így duplázva meg a megjelenített képek számát. A „Dark Frame Insertion” azaz sötét képkocka beillesztés fokozza a Motionflow hatását. Az elsötétített képkockák opcionális beillesztésével növelhető a kontraszt és kiküszöbölhető a kameramozgásoknál fellépő rángatás, szaggatás. Ez a módszer az igazi filmvetítők működését utánozza, és legjobban egy elsötétített házi-mozi környezetben funkcionál.

A kontraszt központi eleme a képminőségnek, s az SXRD biztosította magas kontrasztot tovább emeli a Sony Advanced Iris 2 dinamikus fényszabályzó rendszere, mely 60.000:1 kontrasztarányt állít elő.

A VPL-VW80 mindenegyes pixel vörös, zöld és kék színösszetevőinek tökéletes konvergenciája érdekében elektronikus panelbeállítást kínál, mely elvégezhető a teljes képernyőn vagy a hajszálpontos beállításhoz egyes zónákban is.

A színek reprodukálásában elsőként a BRAVIA ENGINE 2 képjel-feldolgozás jut szerephez, mely minden képkockát optimalizál ebből a szempontból is. A további beállítást szolgálja a „Real Colour Processing”, mely precíz eszközt kínál a célra, és lehetővé teszi, hogy akár egy szín árnyalata is módosítható a többi szín változása nélkül.

Sony_vpl-vw80.jpg
A BRAVIA VPL-VW80 támogatja az „x.v.Colour” (xvYCC) szabványt, mely az sRGB szabványnál közel kétszer nagyobb színtartományt és életszerűbb színeket ír le. A vetítő a „Deep Colour” jelekkel a finomabb színfelbontás megjelenítését is támogatja.

A vetítő ARC-F lencséje rendelkezik a nagyfelbontású kép visszaadásához szükséges felbontással és fókuszkarakterisztikával. Az 1,6-szeres nagyításátfogású lencse motorizált képnagyítást, valamint függőleges és vízszintes képeltolást tesz lehetővé, ami megkönnyíti a vetítő elhelyezését. A lencse állapotának megóvása érdekében a vetítő motorosan működtetett fedéllel rendelkezik, mely automatikusan nyílik bekapcsoláskor, és záródik kikapcsoláskor.

A VPL-VW80 két HDMI bemenete a mozifilmekkel azonos, másodpercenként 24 képkockás jeleket is fogadja, és a „24p True Cinema” funkció ezeket pontosan úgy jeleníti meg avetítő, ahogy a kamera a filmet rögzítette.

A „BRAVIA Theatre Sync” elnevezésű HDMI-CEC vezérléssel a kompatibilis lejátszó távirányítóján a „Play” gombot megnyomva a vetítő is automatikusan bekapcsol és kezdődhet a film, illetve a rendszer kikapcsol minden összekötött készüléket a távirányító „Power/Standby” gombjára.

A vetítő jelfeldolgozó rendszere arra is képes, hogy 2,35:1 CinemaScope képarányú filmeket a képmodulátor minden pixelét és egy külső anamorfikus lencsét használva lehessen kivetíteni.

A VPL-VW80 a speciálisan tervezett hűtőventillátornak köszönhetően csupán 20dB zajt állít elő.

Kapcsolódó linkek:

Sony VPL-HW10: az új kedvező árú teljes HD felbontású vetítő
Sony VPL-VW40: teljes HD felbontású házi-mozi vetítő elérhetőbb áron

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .