Sony: megoldás a TV képbeállítások automatikus módosítására

A Sony technológiájával a streamingszolgáltatás az éppen nézett tartalom típusának vagy akár az adott filmnek megfelelően automatikusan módosíthatja a TV képbeállítások paramétereit és funkcióit.


A FlatpanelsHD számol be arról a tokiói bemutatóról, ahol a Sony mérnökei élőben demonstrálták miként valósították meg a technológiát, amellyel a Sony BRAVIA CORE streaming szolgáltatás applikációja egy Pókember film lejátszáskor finoman módosítja bizonyos TV képbeállítások paramétereit – például a kontrasztot -, majd a beállítások ismét automatikusan módosulnak egy másik film, a Venom streamelése során.

Sony BRAVIA CORE TV-n

A technológia tulajdonképpen már be van építve és működik is a 2021-es, 2022-es és 2023-as csúcskategóriás „BRAVIA XR” OLED és LCD TV-k Sony Pictures filmeket kínáló Sony BRAVIA CORE streaming szolgáltatás applikációjában, amennyiben a BRAVIA CORE Calibrated Mode van beállítva.

A működés alapja, hogy a streaming szerver a videó bitfolyama mellett a Sony TV képbeállítását módosító segédadatot is továbbít. A Sony megerősítette, hogy jelenleg a felhasználó által a képbeállítások menüben elérhető beállítások, köztük a MotionFlow mozgássimítás is automatikusan módosítható. A funkció természetesen opcionálisan választható, és a Sony hangsúlyozza, hogy nem áll szándékában kivenni az irányítást a TV felhasználójának kezéből.

A Sony prezentációja a technológia technikai lehetőségeit kívánta bemutatni. Ugyanakkor már jelenleg is tárgyalnak annak szélesebb körű használatának mikéntjéről tartalomkészítőkkel és streamingszolgáltatókkal. Utóbbiak között van a Netflix, amellyel partnerségben a Sony már implementálja készülékeiben a Netflix Kalibrált Mód továbbfejlesztett változatát. Ez a Netflix Adaptive Calibrated Mode.

A technológia tehát módot ad arra, hogy amennyiben a készülék felhasználója a funkciót bekapcsolja, a TV automatikusan a filmkészítők szándékainak megfelelő képbeállításban jelenítse meg alkotásukat. Általánosabban pedig a jövőben a TV kép- és akár hangbeállítása is automatikusan megváltoztatható lehetne a streaming tartalomnak, például egy sportközvetítésnek, egy filmnek vagy egy játéktípusnak megfelelően.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .