Sony: Netflix Kalibrált Mód a BRAVIA MASTER szériájú TV-kben

A Sony mérnökei a Netflix színszakértőivel együttműködve dolgozták ki a „Netflix Kalibrált Mód” elnevezésű üzemmódot, melyet a filmkészítők elképzeléseinek és szándékának megfelelő képminőség megőrzésének biztosítására terveztek.


Az új Sony BRAVIA MASTER szériájú AF9 OLED és ZF9 LCD csúcs TV-kkel együtt került bejelentésre az azokban megtalálható „Netflix Kalibrált Mód”, mely „a mozgókép-előállító stúdiókban szabvány referenciaként használt master monitort megközelítő képminőségét” nyújt.

Az utóbbi években egyre több film és tévéműsor készült 4K felbontással és nagy dinamikatartománnyal (HDR) A stúdiók pedig a referenciamonitorok mellett elkezdtek a fogyasztóknak készülő TV-ket is használni az otthoni használat referenciájaként. A Sony és a Netflix magyarázata szerint jelentős erőfeszítéseket tettek a 4K, a HDR és a Dolby Atmos fejlesztésére és támogatására, és arra törekszenek, hogy a nézők mindezt a lehető legjobban megtapasztalják.

Scott Mirer, a Netflix műszaki partnerhálózatának alelnöke elmondás szerint: „Legutóbb a Lost in Space (a Netflix Sci-fi sorozata) nézése közben teljesen lenyűgöztek az élénk tájakat: a buja erdők, árnyékos hómezők és más vizuális elemek, amelyek egyre mélyebben ragadtak magukkal a Robinsonok kalandjaiba. Alig várjuk, hogy előfizetőink világszerte a Sony új BRAVIA MASTER szériájú TV-it nézve átélhessék ugyanezt a fantasztikus élményt, és –első ízben – a Netflix Kalibrált Mód révén stúdióminőségű képet kapjanak nappalijukban.”

Első ízben találunk tehát a Sony TV-iben, márkázott képmódot. Korábban az alap képbeállítások olyan egyszerű elnevezéseket viseltek, mint „Standard”, „Mozi” vagy „Játék”. A versenytársak is törekszenek arra, hogy dobozból kicsomagolt készülékeik pontos képminőséget nyújtó beállítsa valamilyen jól hangzó márkavédjeggyel legyenek azonosíthatóak. Ilyen az LG TV-k Technicolor képmódja vagy a más gyártók készülékeiben megtalálható THX képmód, amivel például a Panasonic azt üzeni, „Hollywoodot teremt az otthonodba”.

A Sony és a Netflix hangsúlyozottan közös erőfeszítésének a marketinget is szolgáló eredménye, a Netflix Kalibrált Mód kizárólag csak a Sony új AF9 OLED és ZF9 LCD TV-iben működik, pontosabban a Netflix alkalmazás „Képbeállítások” menüjében kapcsolható be.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .