Sony MovieIQ: online elérhető adatbázis Blu-ray filmekről

1. Oldal

A Sony Pictures és a Gracenote által kidolgozott új BD-Live funkció az interneten át elérhető adatbázisból, a Blu-ray lemez lejátszása közben közli információit a filmről.
A Sony bízik benne, hogy végre megtalálta a BD-Live funkció értelmét. A Blu-ray lejátszók internetre csatlakozásának és onnan további tartalmak elérésének lehetőségét biztosító BD-Live ugyanis eddig nem igazán keltette fel a lemezeket vásárlók érdeklődését. A MovieIQ adatbázisban elérhető tények, számadatok és kevésbé fontos trivialitások talán végre elnyerik sokak figyelmét.

A stúdió annyira bízik a MovieIQ-ban, hogy elmondásuk szerint minden szeptembertől megjelenő BD-Live funkciójú Blu-ray lemezük tartalmazni fogja azt. Az első ilyen Blu-ray filmek az alábbiak lesznek: Angyalok és Démonok, Szelíd motorosok, Kótyagos szerelem, Gyorsabb a halálnál, Silverado, Szex, hazugság, video.

movieIQ_602px.jpg
A MovieIQ-val rendelkező lemezt egy BD-Live funkciójú Blu-ray lejátszóval lejátszva a néző folyamatosan frissülő információkat olvashat a képernyőn. Megtudható, hogy éppen ki szerepel, vagy milyen zeneszám hallható a jelenetben.

A Gracenote video felfedező szoftverét használva a néző a film megszakítása nélkül érheti el az információkat, és online keresgélhet a filmhez, szereplőihez és alkotóihoz kapcsolódó adatbázisban. A Gracenote adatbázis videó információkat is tartalmaz.

Kapcsolódó linkek:

A Blu-ray nem képes pótolni a DVD eladások visszaesését
2009. végre a Blu-ray éve lesz? (Vélemény)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .